Gyenes „Mani” kategóriagyőztes lehet

Gyenes „Mani” kategóriagyőztes lehet
A 26 éves szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuel egyre közelebb van egy nagy sikerhez, a 32. Dakar–ralin. Az összetett táblázat 21. helyét foglalja el, és éllovas a motorosok Maraton kategóriájában.

Három nappal a 32. Dakar–rali vége előtt az első helyen áll a motorosok Maraton kategóriájában a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti pilótája, Gyenes „Mani” Emanuel (képünkön). „Ebben a kategóriában a motorosok nem szabad kicseréljék versenygépeiket, eggyel kell végigmenjenek a mintegy 9000 km–es versenytávon” – magyarázta lapunknak a csapat szóvivője, Renatta Stepanov. Mint arról beszámoltunk, a 26 éves motoros már azzal is új fejezetet nyithat a sportág romániai történelmében, ha megőrzi a végéig a jelenlegi pozícióját az összetett táblázatban (21. hely), ugyanis hazai versenyző még soha nem zárt ilyen előkelő helyen a világ legnehezebb terepraliján. Viszont azáltal, hogy kategóriagyőztesként fejezi be az emberi állóképességet és versenygépeket próbára tevő megmérettetésen, megkoronázhatja eddigi sikeres pályafutását.

Visszatértek Argentínába

Szerdán egyébként visszatér a mezőny Argentínába. Hat napot Chilében versenyeztek, többnyire a világ legszárazabb sivatagában, az Atacamában. Mani és csapattársa, Marcel Butuza (csapatfőnök) jól állták a gyűrődést. A kilencedik versenynapon a szatmári a 30 időt motorozta, míg Butuza a 61. helyen zárta az etapot. Ezzel az összetett táblázatban Mani megőrizte a 21. pozíciót, míg a zernyesti „főnöke” a 64–ik. Utóbbi egyébként a 450 köbcenti feletti motorok versenyében a 14. helyet foglalja el.

Kedden a mezőny abban a városban táborozott, ahol az elmúlt év végén harminchárom, 700 méter mélybe rekedt bányászt szabadítottak ki 69 nap után. Copiapo így ismét a figyelem központjába került. Az Atacama–sivatag északi részén levő település környékén 235 km–es mért szakaszt rendeztek, amelyre – a motocross versenyekre jellemző módon – tízesével rajtoltak el a motorosok. A kora reggeli sűrű köd tovább nehezítette a pilóták dolgát, a versenytávon pedig finom homokból épített dűnéken, majd kavicsos talajon kellett végig haladni. „Nem tetszett a motocross–stílusú rajt, mivel az első harminc kilométeren majdnem együtt haladtunk, nem tudtunk leszakadni egymástól, ezért hatalmas porfelhőben motoroztunk. A köd csak ráadás volt, többet voltunk elfoglalva a védőszemüveg törlésével, mint nyomvonal követésével” – panaszolta Mani.

Szerdán 400 km–t tett meg a mezőny Copiapo településről a mért szakasz rajtvonaláig. Addig viszont ismét át kellett kelni az Andokon, ugyanis a határátkelőhely, Paso San Francisco 4748 méter magasban volt. A chilei település 390 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, tehát kevesebb mint 12 óra leforgása alatt több mint 4300 méter szintkülönbséggel is meg kell küzdjön a Dakar–mezőny. Ezután Fiambala közelében, a vidék jellegzetes fehér dűnéi között rendezték a 170 km–es gyorsaságit, a nap végén pedig az 1080 méter magasban levő Chilecito településen felállított táborba érkeztek meg a versenyzők.

Eredmények

9. szakasz, Autósok: 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Volkswagen) 2:14:39 óra, 2. Nasszer al–Attijah, Timo Gottschalk (katari, német, Volkswagen) 1:56 perc hátrány, 3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél–afrikai, német, Volkswagen) 9:02 p. h. Összetett: 1. al–Attijah, 2. Sainz, 3. de Villiers.

Motorosok: 1. Jonah Street (amerikai, Yamaha) 3:06:56 óra, 2. Frans Verhoeven (belga, BMW) 3:38 p. h., 3. David Casteu (francia, Sherco) 3:40 p. h., … 30. Gyenes „Mani” Emanuel (romániai, KTM) 24:56 p. h., … 61. Marcel Butuza (romániai, KTM) 54:32 p. h. Összetett: 1. Marc Coma (spanyol, KTM), 2. Cyril Despres (francia, KTM), 3. Francisco López (chilei, Aprilia), … 21. Gyenes „Mani”, … 64. Butuza.