ADP

2020.03.25. 09:56

Nem szünetel teljesen a munka

A koronavírus-járvány miatt a Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) által működtetett egységek egy részében ugyan ideiglenesen szünetel a munka, azonban mégse állt le teljesen az élet az ADP-nél.

Ciucur Losonczi Antonius

Ebben az időszakban is folytatják a karbantartási tevékenységeket, az alkalmazottak egy része továbbra is bejár dolgozni, miközben egyesek szabadságon vannak. Az aquaparkban és a váradőssi strandon korlátozták először a belépést a látogatóknak, majd március 13-tól bezártak ezek a létesítmények. Az ott dolgozók egy része szabadságra ment, akik pedig maradtak, azok karbantartanak, takarítanak, fertőtlenítenek.

Az ócskapiac március 16-án zárt be, az elmúlt periódusban fejeződött be a térfigyelőkamera-rendszer kiépítésének és a közvilágítási hálózat bővítésének a folyamata, illetve előkészítették azt a részt, ahol a bárányvásárokat fogják ezentúl szervezni. Ugyanakkor a tervek közt szerepel közel száz új parkolóhelynek a kialakítása, és tenderpályázatot hirdettek a repülőtér felőli bazárrész leaszfaltozására.

Március 23-án a négy piacon (nagypiac, Váradrogériusz, Váradszőllős, Decebal) a bazári részeket ideiglenesen bezárták, és csak élelmiszertermékeket, zöldségeket és gyümölcsöket lehet vásárolni ezeken a helyeken. A nyitvatartási időt is csökkentették, azaz hétfőtől szombatig 7–17 óra között látogathatóak, vasárnap pedig zárva tartanak. „Ezeket a létesítményeket fertőtlenítjük, és minden, a prevencióra vonatkozó hatósági utasítást betartunk. A kereskedőket tájékoztattuk arról, hogy milyen intézkedéseket kell betartaniuk, a vásárlókat pedig arra kérjük, hogy kerüljék a csoportosulást” – nyilatkozta Liviu Andrica, az ADP vezérigazgatója.

A Rulikowski temetőben a nyitvatartási program ugyan nem változott, viszont elővigyázatossági okokból több intézkedést vezettek be. Ezeknek megfelelően az irodahelyiségekbe az ügyfelek nem léphetnek be, hanem csak egy ablakon keresztül nyújthatják be a dokumentumaikat, fizethetik ki az illetékeiket, valamint egyeztethetnek az elhunyt személyek temetési időpontjáról. Ugyanakkor az ADP azt javasolja, hogy a gyászolók ne vigyenek koszorúkat, ne csoportosuljanak, és egymástól legalább másfél méternyi távolságot tartsanak. Szintén ebben az időszakban 1000 fát ültetnek és nyesik a lombkoronákat.

Borítókép: Alexandru Nițescu felvétele

Címkék#ADP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában