Gyalogosoké lesz a Zöldfa utca

Megkezdődött a nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca gyalogos sétánnyá való átalakításának a munkálata. Fotó: Alexandru Niţescu
Megkezdődött a nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca gyalogos sétánnyá való átalakításának a munkálata. Fotó: Alexandru Niţescu
Mint arról már beszámoltunk, és mint ahogy az arra járók már tapasztalhatják, szeptember közepén megkezdődött a nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca gyalogos sétánnyá való átalakításának a munkálata, amelyet a Gavella Com és a Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Ritmoteh cégek végeznek el.

A kivitelezés költségvetése 4.118.136 lej áfa nélkül. „A Zöldfa utca gyalogos sétánnyá való átalakításával össze akarjuk kötni a főteret a nagyváradi várral, mert fontos célkitűzésünk a gyalogos övezetek kiterjesztése a belvárosban a turisták idevonzása érdekében. A Zöldfa utca felújítása növelni fogja a város attraktivitását turisztikai szempontból, és lehetőséget nyújt az ide látogatóknak arra, hogy megcsodálja a váradi építészetet a Fő utcából, a Bémer térből, a Szent László térből, a Zöldfa utcából és a Nagyvásártérből álló útvonalon, mely a nagyváradi várig vezet”.

Hat hónapig

A munkálatok megközelítőleg hat hónapig fognak tartani: az út közepére porfirköveket, a járdák helyére pedig porfir lapokat fognak lehelyezni, ugyanakkor két földalatti konténerplatformot is kialakítanak. Mindemellett kialakítják a csapadékelvezető csatornákat és a közvilágítást is. Az utcafelújítási munkálatokkal párhuzamosan az ott lakók egy része már elkezdte ingatlanuk homlokzatának a felújítását, egy másik részük pedig most írt alá szerződést a homlokzatfelújításról. Ez utóbbiak esetében a munkálatokat jövő júniusra kellene befejezni, áll a polgármesteri hivatal közleményében.

Címkék: , , ,