Gyalog indult el Kolozsvárról Bukarestbe néhány, az igazságügyi törvények módosítását ellenző személy

Fotó: Mediafax
Fotó: Mediafax
Gyalog indult el szerdán Kolozsvárról Bukarestbe néhány, az igazságügyi törvények módosítását ellenző személy. Úgy tervezik, hogy január 20-ára érnek a fővárosba, ahol részt kívánnak venni a törvénymódosítások elleni tüntetésen.

Kolozsvár központjából indultak el, zászlókkal és különféle feliratú táblákkal felszerelkezve. Negyven kilométert terveznek megtenni naponta, és azt remélik, hogy útközben mások is csatlakoznak majd hozzájuk.

“Így szeretnénk nyomatékosítani, hogy ellenezzük az igazságügyi törvények módosításait. Mi a tiltakozásnak ezt a formáját választottuk. Az üzenetünk az, hogy mindenki menjen Bukarestbe, minél többen kell hogy ott legyünk. Indiánsorban fogunk haladni, és azt szeretném, hogy Bukarest bejáratánál két kilométeres legyen ez a sor” – mondta az akció kezdeményezője, Sorin Bobiş.

Bobiş bevallása szerint utcára vonult az 1989 decemberi forradalom idején is. Most elkíséri őt fia, egy marosvásárhelyi, magyar nemzetiségű lány, illetve egy francia férfi, aki 15 éve Romániában él. Később négy látássérült személy is csatlakozik a kis csoporthoz, amelyet egy autó kísér majd a csomagokkal.

A Torda – Marosvásárhely – Segesvár – Brassó – Ploieşti – Bukarest útvonalon haladnak majd, az éjszakákat az útjukba eső panziókban töltik.

www.agerpres.ro