Gyülekező a piros-kékeknél

Kedden tíz órakor a Nagyváradi Bihar FC II. Ligában szerepelő labdarúgó-csapatának tagjai a helyi média képviselőivel az öltözõben várták a klub technikai és adminisztratív vezetőit.

Tóth-Ardelean Sándor elnök, Gheorghe Silaghi és Vígh Zoltán edzõk, valamint a klub ügyvezetõ alelnöke, Sándor Lajos sorban üdvözölték a játékosokat, majd a közös beszélgetést megelõzõen rövid idõre kitessékelték az újságírókat az öltözõbõl. A találkozón ott volt a keret minden tagja, így Lipitor, Fildan, Bonta (kapusok), |ârc[, Gongolea, Musc[, Ambrus, Lõrincz, Adam Achim, Cosma (hátvédek), Sebastian Achim, Opricean[, Mih[il[, Széles, Mihu, S[ndulescu, Andor (középpályások), Bucur, Lukács, Florea és Radu (csatárok). A középpályás Predic[ elhagyja Váradot, családi problémák miatt végleg szögre akasztja a stoplist, illetve befejezi labdarúgó pályafutását. Csapattársa, Sebastian Achim szintén távozik a csapatból, õt Besztercére és Piatra Neam\-ra is várják, ám még nem döntött.

Biztosított a jövő?!

A klub vezetése azt szeretné, ha a moldvai gárdához kerülne a játékos, mivel abban az esetben a piros-kékek leigazolhatnák az ott szabadlistára kerülõ brazil éket, Ayzat, aki „járt” már a Körös-parti városban, s nem lenne ellenére a „váradiság”. Az elnök arra kérte a labdarúgókat, tegyenek meg mindent az új idényben is a csapatért, s cserébe megígérte, hogy június végéig a Helyi-és a Megyei Tanácsnak köszönhetõen nem lesznek anyagi gondjai sem a klubnak, sem a játékosoknak, de hogy azután mi lesz, az csupán tavaszi teljesítményüktõl függ. Egyelõre néhány napos erõnléti edzés következik, utána január 21. és 28. között biharfüredi felkészülés, majd hazafele jövet az elsõ barátságos mérkõzésre kerítenek sort Belényesben a helyi gárda ellen, ahonnan átszerzõdtetik a támadó középpályás Mihocot. Rajta kívül szó van még két-három ismert futballista „beszerzésérõl” is, ám neveik egyelõre – érthetõ okokból – titokban maradnak.

Szántó Sándor