Guráth Béla emlékverseny

Guráth Béla emlékverseny
Id. Guráth Béla vívóedző emléke előtt tisztelegtek tegnap Kolozsváron a romániai vívóélet kiválóságai. A versenyt a mester fia nyerte meg.

Immár a nyolcadik alkalommal rendezték meg azt az emlékversenyt Kolozsváron, amelyiken Id. Guráth Béla vívóedző, a kolozsvári vívóiskola oszlopos tagjának emléke előtt tisztelegtek a romániai vívóélet kiválóságai.

 

Veteránok vetélkedője

A rendezvény az Apáczai Csere János utcai sportteremben kezdődött, ahol veterán párbajtőrözők mérkőztek meg egymással. A viadalt a hajdani vívómester fia, az 1961–es ifjúsági világbajnok Ifj. Guráth Béla nyerte, a szatmári Csiszár Ferenc előtt, a harmadik helyen a legidősebb „aktív vívó”, a kolozsvári Prezenszky Tibor végzett.

 

Díszvendégek az emlékversenyen

Meghívták a rendezvényre az elmúlt évtizedek világversenyeinek a kiválóságait is, ott volt Ana Pascu, a hazai szakszövetség elnöke, Szabó Olga, Stahl Katalin, Vicol Mara, Uray Zoltán , Ghilezan Nicolae, Pruzsinszky Sándor és még sokan mások. Az emlékverseny házigazdája Habala Péter volt, aki egy szakdolgozattal is meglepte a vendégeket.