Groza Bolojant támadja

Groza Bolojant támadja
Bihar megye – Még nem kezdődött meg hivatalosan a helyhatósági választások előtti kampány, de Mihai Groza nagyváradi polgármester máris támadja legfőbb kihívóját, Ilie Bolojant.

A Demokrata-Liberális Párt (PD-L) megyei és városi szervezetének szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Mihai Groza polgármester és a PD-L jelöltje a nagyváradi polgármesterválasztáson egy kampányszöveget olvasott fel, melyben élesen támadta Ilie Bolojant, volt Bihar megyei prefektust és kormányfőtitkárt. Szövegében Groza azzal gyanusítja Bolojant, hogy nem a közösség érdekeit, hanem csoportérdekeket. Azzal vádolta Bolojant, hogy semmit sem tett ami száz százalékban az ő érdeme lett volna, igazságosztónak tünteti fel magát, holott csak büntetni akar, stb. Még azt is Bolojan szemére vetette, hogy soha semmit nem épített, még egy házat se, mondta Groza

Vízpróba

Azokra az újságírói kérdésekre, hogy nyílvánosságra hozza-e ő is szponzorainak listáját valamint a polgármesteri hivatal szerződéseit, Groza azt ígérte, hogy majd a kampányban mindezt megteszi. Arra a kérdésre, hogy milyen érdekcsoportok állnak Bolojan mögött, Groza eleinte vonakodott válaszolni, majd ezt mondta: “mikor még prefektus volt, és fogadott az irodájában, egy bizonyos márkájú ásványvízzel kínált” – ezzel utalva a többek között ásványvizet is gyártó élelmiszeri nagyvállalat tulajdonosaira, a Micula testvérekre. Arra a kérdésre, hogy mik az ő megvalósításai, Groza a villamosberuházást nevezte meg és azt is saját érdemének tudta be, hogy leváltotta Dumitru Fildant a polgármesteri hivatal műszaki igazgatói tisztségéből.

 

Pap István