Grindeanu üzenete az RMDSZ kongresszusához: Támogassák a közalkalmazottak bérnövekedését célzó tervezetet

Grindeanu üzenete az RMDSZ kongresszusához: Támogassák a közalkalmazottak bérnövekedését célzó tervezetet
Levélben üzent Sorin Grindeanu kormányfő a Romániai Magyar Szövetség képviselőinek, hogy legyenek partnerek az infrastrukturális fejlesztésben, és támogassák a parlamentben a közalkalmazottak bérnövelését célzó jogszabály-tervezetet.

A kormányfő üzenetét tanácsadója, Molnár Zsolt olvasta fel az RMDSZ Zilahon zajló kongresszusán szombaton.

“Az általam vezetett kormány, programja révén, felvállalta Románia fejlesztését és a jobb életkörülmények megteremtését minden állampolgár számára. E célból felkérem önöket, hogy legyenek partnereink abban a széleskörű infrastruktúra-fejlesztési projektben, amelynek révén Románia településeinek korszerűsítését szeretnénk finanszírozni. Ugyanakkor felvállaltuk a béremeléseket a közszférában, és hiszek benne, hogy ez a kezdeményezés több millió romániai család számára fog jobb mindennapi életkörülményeket teremteni. Kérem ebben is az RMDSZ támogatását, hogy a tervezetet mielőbb elfogadja a parlament’ – üzente a miniszterelnök.

Grindeanu hozzátette levelében: a gazdasági fejlődéshez fiatal vállalkozónemzedékre van szükség, és elvárja, hogy a magyar nemzetiségű fiatalok is minél nagyobb számban pályázzanak az ifjú vállalkozókat és mezőgazdászokat segítő projektek keretében.

“Arra kérem önöket, hogy folytassuk a párbeszédet és a közigazgatás minden szintjén fogalmazzák meg javaslataikat. Románia olyan időszakát éli, amikor a fejlődés fel fog gyorsulni, legyenek partnereink ebben a folyamatban!’ – üzente a kormányfő az RMDSZ zilahi kongresszusa résztvevőinek.

www.agerpres.ro