Grindeanu: többé nem fogadok el a 13-as rendelethez hasonló kezdeményezést

Grindeanu: többé nem fogadok el a 13-as rendelethez hasonló kezdeményezést
Részt kíván venni a kormányfő a román társadalmon belüli megbékélési folyamatban – erről a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján beszélt Sorin Grindeanu.

Beszédében a kormányfő hangsúlyozta, tudomásul vette és megértette, hogy felháborodást váltott ki az emberekből a 13-as kormányrendelet, és ígéretet tett arra, hogy “többé nem fog elfogadni egy hasonló kezdeményezést”. “Több vitára, párbeszédre van szükség, több véleményt kell kikérni az ilyen érzékeny témákban, amelyeknek a megvitatására a parlament a legalkalmasabb hely” – tette hozzá Grindeanu.

A kormányfő szerint semmiképpen nem lehet figyelmen kívül hagyni mindazt, ami az elmúlt napokban történt az országban.

“Az estéről estére utcára vonuló állampolgároknak jogukban áll hangot adni elégedetlenségeiknek. (…) Nagyfokú kreativitásról tett tanúbizonyságot az ország, mind a különféle feliratú táblák, mind a szlogenek, mind a Facebookon terjesztett üzenetek tekintetében. Nagyon sok hozzászólást és üzenetet elolvastam. Ezek közül voltak olyanok, amelyekben támogatásukról biztosítottak bennünket, és voltak negatív tartalmúak is. Értékelek minden olyan kritikát, amely érvekre alapoz, a családomat és a gyermekeimet is érintő gyűlölködő beszédet azonban nem tolerálom” – tette hozzá a miniszterelnök.

Grindeanu ugyanakkor hangsúlyozta, a kormány az elkövetkezőkben is támogatni fogja a korrupció elleni küzdelmet és a jogállam megerősítésére irányuló törekvéseket.

“Ígéretet teszek önöknek arra, hogy ez a kormány a párbeszéd és az közviták kormánya lesz, főleg a társadalom egészét érintő, jelentősebb kérdések kapcsán” – mutatott rá a kormányfő.

www.agerpres.ro