Grindeanu: nincs és nem is lesz politikai társbérleti megállapodás köztem és Klaus Iohannis államfő között

Grindeanu: nincs és nem is lesz politikai társbérleti megállapodás köztem és Klaus Iohannis államfő között
Nincs és nem is lesz politikai társbérleti megállapodás közte és Klaus Iohannis államfő között – jelentette ki csütörtökön Sorin Grindeanu miniszterelnök.

“A társbérleti megállapodás nem több egy darab papírnál – erről alaposan megbizonyosodhattunk abban az időszakban, amikor tényleg érvényben volt egy ilyen egyezmény a kormány és az államelnöki hivatal között. Attól, hogy létezett, ugyanúgy egymást követték a botrányok. Az egyik ezek közül épp arról szólt, hogy ki képviselje Romániát az Európai Tanácsban. Ezért nincs és nem is lesz társbérleti megállapodás köztem és Klaus Iohannis államfő között. Papír nélkül is tudjuk, hogy az alkotmány értelmében mi a hatáskörünk, illetve hogy mi a feladatuk az általunk képviselt intézményeknek” – írta Facebook-oldalán Grindeanu.

A kormányfő hozzátette, “korrekt módon együttműködnek” majd az államelnöki hivatallal az olyan jelentős kérdésekben, mint a kétsebességes Európa témája.

“Ez így a normális. Mert ha itthon nem tudunk közös nevezőre jutni, hogyan várhatnánk el, hogy meghallgassanak bennünket Brüsszelben?!” – írja még bejegyzésében Sorin Grindeanu.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .