Grindeanu: Nem aggódtam – az államfő tájékoztatott arról, hogy kinevezi az új minisztereket

Grindeanu: Nem aggódtam – az államfő tájékoztatott arról, hogy kinevezi az új minisztereket
Sorin Grindeanu miniszterelnök azt nyilatkozta pénteken, hogy nem aggódott az új miniszterekkel kapcsolatban, mert Klaus Iohannis államfő tájékoztatta arról, hogy aláírja a kinevezésüket.

‘Igen, tájékoztattak, hogy hétfőn 17 órakor kerül sor az új miniszterek beiktatására’ – nyilatkozta Grindeanu, aki, amikor azt kérdezték, hogy aggódott-e, azt válaszolta, hogy ‘nem izgulós típus’.

Az Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) központi politikai bürója úgy határozott, hogy a miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszteri tisztségbe a mostani parlamenti kapcsolatokért felelős tárca nélküli minisztert, Graţiela Gavrilescut javasolja, az ő helyét pedig az ALDE szenátusi frakcióvezetője, Viorel Ilie venné át.

Sorin Grindean miniszterelnök pénteken Târgoviştere látogatott, ahol látogatást tett, többek között a Valahia Egyetemen.

Az elnöki kabinet bejelentése szerint Klaus Iohannis hétfőn írja alá a miniszterek kinevezéséről szóló rendeletet és 17 órakor be is iktatják az új tárcavezetőket.

www.agerpres.ro

Címkék: ,