Grindeanu, kormányzása első napjairól: nincs miniszterelnök-iskola, de azt hiszem, jól kezeltük a felmerülő problémákat

Grindeanu, kormányzása első napjairól: nincs miniszterelnök-iskola, de azt hiszem, jól kezeltük a felmerülő problémákat
Miniszterelnök-iskola nem létezik, de úgy véli, sikerült jól kezelnie a felmerülő nehézségeket kormányzása első napjaiban – értékelte mandátuma első 11 napját Sorin Grindeanu kormányfő vasárnap este a România TV műsorában.

Arra vonatkozóan, hogy sikerült-e már alkalmazkodnia új tisztségéhez, Grindeanu azt felelte: Egyenesen a vörös riasztással kezdődött mandátuma, és úgy érzi, neki és csapatának sikerült megfelelnie a kihívásnak, “a Belügyminisztérium koordinálásával”. ‘Nem létezik miniszterelnök-iskola, mint ahogy államelnök-iskola sem létezik. Én akárhol megfordultam politikusi minőségemben, Temesvár alpolgármestereként, képviselőként, a megyei tanács elnökeként és távközlési miniszterként is, a lehető legjobban igyekeztem végezni a feladatomat’ – mondta a kormányfő.

Sorin Grindeanu azt is elmondta a România TV műsorában, hogy családja Temesváron maradt, és úgy látja, ott is fog maradni. ‘Azt hiszem, a családom Temesváron marad. Két kicsi gyermekem van, akik megszokták ott, ott vannak a barátaik és abszolút mindenük. Minden szál Temesvárhoz köti őket. (…) Persze, én most Románia kormányfője vagyok, de egész eddigi politikai karrierem a Bánsághoz, Temes megyéhez köthető’ – mondta Grindeanu.

www.agerpres.ro