Grindeanu kormányfő szerint nincs feszült viszony közte és kollégái között

Sorin Grindeanu miniszterelnök
Sorin Grindeanu miniszterelnök
Nincsenek feszültségek közte és kollégái között, jelentette ki kedden Sorin Grindeanu miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, Liviu Dragneával kormányátalakításról, Grindeanu azt felelte: minden miniszternek ‘meg kell tennie bizonyos lépéseket’, és ‘gyakorlatba kell ültetnie a PSD-kormányprogramot’.

“Vannak dolgok, amelyeket a kormányfő is figyelemmel kísér, és, ahogy az természetes, a kormánykoalíció is figyelemmel kíséri, hiszen azt akarjuk, hogy megvalósuljon ez a kormányprogram, annak minden intézkedésével, úgy, ahogy a választási kampányban ígértük. Folyamatosan tárgyalunk, ne próbáljanak köztem és más kollégáim között feszültségeket kreálni, mert nincsenek’ – mondta Grindeanu kedden, a pénzügyminisztériumban tett látogatása után.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, ‘egyes minisztériumoknál gyorsabb lehet az ütem’, anélkül azonban, hogy nevesítené, melyik tárcára gondol.

Grindeanu kérdésre válaszolva azt is elmondta, a napokban, sőt, ma (kedden) is értesítette kollégáit azokról a részletekről, amelyek elégedetlenséget okoznak számára és javítani kell rajtuk. ‘Ezek normális dolgok. Csapatban dolgozunk’ – tette hozzá a kormányfő.

www.agerpres.ro