Grindeanu: Dragneával nem tárgyalok

Grindeanu: Dragneával nem tárgyalok
Amennyiben a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által benyújtott bizalmatlansági indítvány elbukik, tárgyalásokba kezd a koalíciós pártokkal egy új kormány megalakításáról – nyilatkozta vasárnap Sorin Grindeanu.

A miniszterelnök hozzátette, a PSD és az ALDE képviselőivel fog tárgyalni, Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnökkel azonban nem.

“Amennyiben az indítvány elbukik – és el fog bukni -, egyeztetéseket kezdeményezek a jelenlegi kormánykoalíciót alkotó PSD-vel és ALDE-val. Liviu Dragneával azonban nem fogok tárgyalni. Pont” – fogalmazott Grindeanu a Victoria-palotában tartott sajtóbeszélgetésen.

Hozzátette, nincs oka a lemondásra, hiszen mandátuma alatt “a helyes úton járt az ország”. Azt mondta, a kabinetet alkotó miniszterek többsége tisztességgel elláta a feladatát, és meggyőződése, hogy még jobban teljesített volna a kormány, ha az elmúlt hónapban nem gyakoroltak volna nyomást rá a kormányátalakítás kilátásba helyezésével.

Arra a kérdésre, hogy miért csak Sevil Shhaideh regionális fejlesztési és Carmen Dan belügyminiszter lemondását továbbította az államfőnek, Grindeanu nem kívánt válaszolni, azt mondta, nem akar találgatásokba bocsátkozni.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,