Grindeanu Brüsszelben: Tiszteletben tartom a tüntetők véleményét, megértettem üzeneteiket

Grindeanu Brüsszelben: Tiszteletben tartom a tüntetők véleményét, megértettem üzeneteiket
Tiszteletben tartja az utcára vonult tüntetők véleményét, megértette üzenetüket, és a tiltakozást kiváltó kérdést a parlament fogja tárgyalni – jelentette ki pénteken Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján Sorin Grindeanu kormányfő.

“Figyelemmel kísértem minden tüntetést, azt is, amelynek során tízezrek vonultak a kormány épülete elé, és a mostaniakat is, amikor alábbhagyott a tiltakozók létszáma. Tiszteletben tartom a tüntetők véleményét, értékelem, hogy a megmozdulások rendben zajlottak, sőt, kimondottan értékelem azt a kreativitást, amiről polgártársaink bizonyságot tettek az elmúlt időszakban. Megértettem az üzenetüket’ — mondta Grindeanu brüsszeli sajtótájékoztatóján, arra a kérdésre válaszolva, mit üzen azoknak, akik folytatják a tüntetést Bukarestben, illetve annak a mintegy húsz embernek, akik az Európai Bizottság székhelye előtt várták a román kormányfőt.

Sorin Grindeanu kiemelte: a büntető törvénykönyveket módosító sürgősségi kormányrendelet hatályon kívül helyezése a bizonyíték arra, hogy a kormány megértette a tüntetők üzenetét.

“Minden vita erről a parlamentben fog zajlani, politikán kívüli hozzászólók bevonásával’ — jelentette ki a miniszterelnök.

Sorin Grindeanu csütörtökön és pénteken Brüsszelben tett látogatást, ahol az Európai Bizottság és az Európai Tanács magasrangú képviselőivel találkozott.

Csütörtökön Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével, pénteken pedig Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, valamint Jyrki Katainennel, az Európai Bizottság munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnökével találkozott a román kormányfő.

www.agerpres.ro