Grindeanu: azt szeretném, ha többé egyetlen bántalmazott vagy szexuálisan zaklatott nő sem lenne Romániában

Grindeanu: azt szeretném, ha többé egyetlen bántalmazott vagy szexuálisan zaklatott nő sem lenne Romániában
Ne legyenek többé Romániában bántalmazott, szexuálisan zaklatott nők, sem olyanok, akiktől megtagadják a munkához való jogot csak azért, mert családot, gyermekeket szeretnének – olvasható Sorin Grindeanu kormányfő üzenetében, amelyet egy, a nemek egyenlőségéről rendezett konferencia alkalmából fogalmazott meg.

A szenátus és képviselőház nemek közötti egyenlőségért felelős bizottságai által szervezett konferencia apropóján a miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a társadalomba mélyen begyökerezett előítéletek korlátozzák a nők szerepvállalását bizonyos területeken. ‘Egyetlen területen sem szabad korlátokat emelni a nők számára. Ők is jogosultak arra, hogy kövesség álmaikat és céljaikat, mint bárki közülünk’ – fogalmazott Grindeanu, hozzátéve: azt szeretné, ha többé egyetlen bántalmazott vagy szexuálisan zaklatott nő sem lenne Romániában.

A Vladimir Ionaş államtanácsos által felolvasott kormányfői üzenetben Grindeanu leszögezi: a kormánynak és a parlamentnek együtt kell dolgoznia azon, hogy Romániában a nők valóban élvezzék az állam, a hatóságok védelmét és támogatását.

www.agerpres.ro