Grindeanu a gyed korlátozásáról: sok hűhó, semmiért

Grindeanu a gyed korlátozásáról: sok hűhó, semmiért
‘Sok hűhó, semmiért’ – így értékelte Sorin Grindeanu miniszterelnök a gyermekgondozási díj (gyed) körül kialakult vitát, amellyel kapcsolatban egy hatástanulmány elkészítését kérte. Azt akarja megtudni, milyen hatással lenne a gyed 10.000 lejes maximálása és hozzátette: a maga részéről hajlana arra, hogy ne korlátozzák a díj összegét.

Az Antena 3 műsorában a miniszterelnök szerda este megerősítette: nem született végleges döntés arról, hogy a gyed felső határát 5 és 10.000 lej között szabják meg.

“Sok hűhó, semmiért. (…) A gyed-ek 97 százaléka 5.000 lejnél alacsonyabb összeg, tehát tulajdonképpen arról a 3 százalékról folyik a vita. Egyelőre nem hoztunk végleges döntést, de nem hiszem, hogy sor kerülne a felső határ maximálására. Nem hiszem, hogy sok eset lenne az országban olyanokra, akik 10.000 lejnél több gyed-et kapnak és megszegnék a törvényt’ – nyilatkozta Grindeanu.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .