Grindeanu: A 2017-es költségvetés összeállítása ‘maximális felelősségtudattal’ történik

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu
A 2017-es költségvetés összeállítása ‘maximális felelősségtudattal’ történik, szem előtt tartva a kormányprogramban vállaltakat – jelentette ki Sorin Grindeanu miniszterelnök az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint.

A kormányfő és Viorel Ştefan pénzügyminiszter szerdán mutatta be Klaus Iohannis államfőnek az Országos Előrejelzési Bizottság adatait, amelyek alapján kidolgozzák a 2017-es évre szóló költségvetést.

Grindeanu ígérete szerint a büdzsé összeállításakor a kormányprogramba foglalt vállalások gyakorlatba ültetését fogják szem előtt tartani oly módon, hogy igazodjanak a bruttó nemzeti össztermék 3%-os hiánya által limitált kerethez.

A kormányfő szerint a gazdasági fejlődés növekedését elősegítő intézkedések is szerepelnek a terveik között, ‘oly módon, hogy a gazdasági növekedést konkrétan érezzék meg az emberek.’

A költségvetés kidolgozásakor ugyanakkor prioritásként kezelik Románia NATO-nak tett ígéretét is, miszerint a bruttó nemzeti össztermék (PIB) 2%-át a hadseregre fordítják.

www.agerpres.ro