Grencsó István & Dukay Barnabás – Húsvéti jazz a Posticumban

Grencsó István & Dukay Barnabás – Húsvéti jazz a Posticumban
Grencsó István és Dukay Barnabás duója az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb formációja a jazz és a kortárszene határterületéről. 2017. április 16-án 19 órától a nagyváradi Posticumban lépnek fel.

Grencsó István évtizedek óta a magyar avantgárd jazz egyik kiemelkedő alakja. Pályafutása 1979-ben, a Masina zenekarral indult, szélesebb körű ismertségre pedig az 1980-as években a Dresch Quartet tagjaként és Szabados György partnereként tett szert. 1985-ben megalapította a Grencsó Kollektívát, mely azóta is az első számú zenekara. A triótól a big bandig több különböző formációval szerepelt és készített felvételeket, melyekkel a jazz, az etno zene, a pop, a rock, sőt régi magyar tánczenék elemeit különböző módokon vegyíti egyedi, csak rá jellemző látásmóddal.

Dukay Barnabás a győri Tinódi Lantos Sebestyén Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte zenei tanulmányait Unger Ilona (zongora) és Fekete Győr István (zeneszerzés) növendékeként. 1969 és 74 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán zeneszerzést tanult Sugár Rezsőnél, diplomáját 1976-ban szerezte meg. 1970 és 90 között az Új Zenei Stúdió tagja, mint zeneszerző és előadó. 1974-től 1991-ig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, ahol szolfézst és zeneelméletet tanított. 1991 óta a Zeneakadémián tanít.

Belépő: 15 RON