Gratuláció Zamárdinak

„Gratulálunk Zamárdinak, amiért a Red Bull Air Race szervezői a rendezvény helyszínének választották a települést.” – reagált a korábbi híradásokból ismert döntésre Papp Gábor, Hévíz város polgármestere.

A fürdőváros vezetője támogató nyilatkozatot tett a légiparádé Keszthelyen való megrendezésének kezdeményezésére, felajánlva az önkormányzati működtetésű Hévíz-Balaton Airport segítségét is.
„Természetesen sajnáljuk, hogy nem a Balaton nyugati medencéje, Keszthely, vagy Tihany kapta ezt a kiváló lehetőséget, ugyanakkor annak nagyon örülünk, hogy a Balaton térség profitál belőle. Nyilván a szervezőknek számos szakmai szempontot kellett mérlegelniük, amikor kiválasztották az új helyszínt. Hévíz, ahogy eddig is, változatlanul fenntartja, hogy szívesen működik együtt a Balaton bármely településével, és fenntartjuk korábbi ajánlatunkat, hogy a Hévíz-Balaton Airport kiváló háttérszolgáltatást tud nyújtani a rendezvényhez.
Tapasztaltuk, hogy városunk már profitált abból, hogy a Balaton térség adhat helyet a Red Bull Air Race-nek, hiszen számos érdeklődés, szobafoglalás érkezett az elmúlt hetekben a hévízi szálláshelyekre. Bízom abban, hogy egy sikeres rendezvény valósul meg a Balatonon, amelynek az egész régió, és Magyarország is a nyertese lesz” – adta ki közleményében a hévízi városvezető.