Közösségi konzultáció

2020.08.07. 09:35

Szabó Ödön: Elemeztük a válaszokat, kisorsoltuk az első heti nyerteseket

A Bihar megye, Nagyvárad hasábjain a Partium Alapítvánnyal közösen elindított, hetente változó témájú közösségi konzultáció első heti kérdései az egészségügyre vonatkoztak.

Fotó: Facebook/Nagyvárad RMDSZ

„Mindig fontos megtudni azt, hogy adott kérdésekről az emberek miként vélekednek, hisz csak így lehet a közjót szolgálni – nyilatkozta portálunknak Szabó Ödön, a Partium Alapítvány vezetője. – Az ilyen típusú társadalmi párbeszédnek hagyományai vannak a közösségben, hisz több megyei és városi konzultációt is szerveztünk az elmúlt években. Elemeztük a válaszokat, kisorsoltuk az első heti nyerteseket. Köszönjük, hogy válaszoltak a kérdéseinkre!”

A Bihar megye, Nagyvárad hasábjain a Partium Alapítvánnyal közösen elindított, hetente változó témájú közösségi konzultáció első heti kérdései az egészségügyre vonatkoztak. A válaszadók mindegyike egyetértett azzal, hogy jó döntés volt Cseke Attilától, amikor egészségügyi miniszterként decentralizálta a kórházakat, s több mint 80 százalékuk szerint folytatni kellene ezt a munkát. Ugyanennyien értesültek a közösségi összefogással létrehozott, Együtt vagyunk! nevű, önkéntes segítő szolgálatról, s egynegyedük ismer is olyat, akin segítettek, vagy aki részt vett a mozgalomban. A válaszadók közel kétharmada szerint a kormány jól kezelte a járványügyi helyzetet, 30 százalékuk látta úgy, hogy összevissza beszéltek. Mindenki értesült róla, hogy Magyarországról az RMDSZ segítségével védőfelszerelések érkeztek a megyébe, és háromnegyedük szerint jó nagyváradi polgármester lenne Cseke Attila.

A javítandókra vonatkozó javaslatok között a köztisztaság, a tömegközlekedés, a parkolási lehetőségek, a környezetvédelem szerepel, illetve a koldusok számának csökkentését, az elkezdett munkák befejezését, Biharpüspöki fejlesztését látnák szívesen.

A megejtett sorsolás alapján 50 lej értékű vásárlási utalványt és egy könyvcsomagot nyert Horváth Tünde; négyen pedig ugyancsak 50 lej értékű utalványt kapnak azért, mert válaszoltak a konzultációra: Rajos Rozália, Szakács Orsolya, Halász Juli és Nagy Magda. Augusztus 10. után hétköznapokon munkaidőben átvehetik nyereményüket a Patrioţilor u. 2. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában