Gordiusz Matematika tesztverseny

Gordiusz Matematika tesztverseny
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a GORDIUSZ kétfordulós (körzeti verseny, döntő) matematika feleletválasztós tesztversenyt, magyarországi és határon túli középiskolák magyarul tudó diákjai részére.

A verseny célja lehetőséget biztosítani arra, hogy az első fordulóban egy-egy körzet középiskolás korú tanulói a hagyományos versenyektől eltérő formában mérhessék össze matematika tudásukat, logikus gondolkodási képességüket évfolyamtársaikkal.

A versenyen 9-12. osztályos tanulók vehetnek részt, iskolatípustól függetlenül. (8. osztályos tanulók is indulhatnak a 9. évfolyamosokkal). Az első, körzeti forduló 2008. február 20-án (szerdán), 15 órai kezdettel lesz megrendezve. A versenyt feleletválasztós teszt formájában bonyolítjuk le. Minden versenyzőnek 90 perc alatt 30 (évfolyamonként különböző) feladatot kell megoldania. A feladatok után öt lehetséges válasz található, amelyek közül pontosan egy helyes. A helyes válasz betűjelét a feladatlaphoz mellékelt kódlapon kell megjelölni.

Az országos döntőt Magyarországon 2008. április 4–5 között rendezik meg, ahova minden évfolyam legjobbjai kaphatnak meghívást. A versenyre benevezett iskolák részéről név szerinti nevezést kérünk, feltüntetve a tanuló osztályát, tanárát és az osztály profilját. (elméleti líceum, gimnázium vagy szakközépiskola). Nevezési díj 6 lej. Nevezési határidő 2007 november 9. Kérjük az iskolák mielőbbi jelentkezését (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti, Béke tér 2. I.sz.: 440114, tel/fax: 717346), a kódszámok és jelszavak megadásához. A versennyel kapcsolatos részletes leirások megtalálhatók a www.mategye.hu internetcímen. Ugyanitt történik a versenyre való benevezés iskolák szerint. A körzeti verseny lebonyolítására, a legjobb eredményeket elért tanulók díjazására, valamint a döntőn való részvételhez kérjük segítőkész vállalkozó személyek anyagi támogatását.

Kovács Béla, körzeti szervező