Gondolatok a belső népszavazásról

Gondolatok a belső népszavazásról
Szavazni annyi, mint érettnek lenni. Diktatúrában nem kell felelősséget gyakorolni, a döntés úgyis másoké. Azoké, akik felettünk döntenek – nélkülünk.

Demokráciában lehetőségünk van arra, hogy tudatos akaratnyilvánítással magunk határozzuk meg jövőnk alakulásának mikéntjét. Amikor egy véleménynyilvánításra szóló alkalmat elszalasztunk, saját érettségünkről, jövőnket formáló, önálló erőnk gyakorlásáról mondunk le.

Lehetőség

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezete az általa kiírt belső népszavazáson keresztül felkínálja a lehetőséget, hogy vállaljuk érettségünket, demokratikus jogunkat, hogy saját életünk tudatos kovácsai lehessünk. A közöny, a megkeseredett unottság olyan, mint egy durcás kisgyerek cselekvésképtelensége.

Szebb jövő?

Megfontolt, gyakorlati ész nélkül, a JELEN adott lehetőségeinek ki nem használásával nem lehet egy biztosabb, szebb jövőt építeni. Érdekvédelmi szervezetünk jelenlegi Bihar megyei vezetősége olyan kivételes magyar emberekből tevődik össze, akik nem elégedtek meg pusztán saját magánéletük sikereivel és megvalósításaival, hanem a közösség szolgálatába szegődve fáradhatatlan, odaadó munkájukkal segítették és segítik közösségünk fennmaradását. Aktivitásukban a gyakorlati érzék hatékonyságával nyilvánul meg az együttérő közösségi szellem és a tapasztalatból fakadó természetes, józan tisztánlátás. Ezért tekintem őket a kisebbségi sorba kényszerült partiumi, Bihar megyei és nagyváradi magyarságunk hiteles érdekvédőinek, úgyhogy mindenképpen igennel szavazok.

Kádár József jogász, Nagyvárad