Gondok voltak a Bukarest-Várad repülőjáraton

Beszámolót kaptunk egy másik utastól is, aki hetente jár Várad és Bukarest között (illusztráció)
Beszámolót kaptunk egy másik utastól is, aki hetente jár Várad és Bukarest között (illusztráció)
Az utóbbi időszakban meglehetősen visszafejlődőben van a nagyváradi reptér járatkínálata – ám amilyen járat maradt, valami nincs rendben azzal sem. Ez persze nema repülőtér hibája, hanem a járatot működtető cégé.


Egyre többször van gond azokkal a repülőgépekkel, amelyek a Bukarest-Várad, illetve a fordított viszonylatban járnak. Legutóbb pár napja történt meg, hogy a román fővárosból a bihari megyeszékhelyre induló gép visszafordult a bukaresti reptérre, nem sokkal felszállás után. Az eleve egy, a szokásosnál is érdekesebb eset volt, ugyanis – az egyik utas facebookos beszámolója szerint – a gép műszaki okokra hivatkozva fordult vissza, ám amikor később ismét beszállították az utasokat, akkor végül nem szállt fel újra az a repülő, állítólag a kapitány nem volt hajlandó elindulni vele. Az első próbálkozás még menetrend szerinti volt, ugyanis a járat 7:15-kor felszállt Bukarestből – ám 20 perc múlva visszatért oda, majd 9 óra körül szállhattak csak be ismét az utasok, de akkor már nem is mentek el azzal a géppel: a Blue Air járatán utazókkal azt közölték, hogy a kapitány nem tud „így” elindulni, más gépük pedig nincs. Úgy tudni, figyelmeztető fények gyúltak ki a műszerfalon, ezért a pilótáknak nem volt szabad felszállniuk. Végül 11:30 körül harmadszor is beszállították az utasokat, és ekkor ismét felszállt a repülő – de 20 perc múlva ismét visszatért a bukaresti reptérre. A Blue Air ezen járata is általuk bérelt ATR géppel üzemel. Pedig amúgy a légitársaságnak saját Boeing gépei vannak. Ám ezek egyre ritkábban járnak, és mind többször van helyettük üzemben bérelt ATR. A szóban forgó esetben végül mégis egy Boeinget hoztak, és azzal vitte el az utasokat a Blue Air. Időközben a váradi reptéren hiába várták az időbeni visszaindulást az itteni utasok, hiszen ugyanazzal a géppel kellett volna visszamenniük Bukarestbe, amelyik meg sem érkezett időben Váradra.

Félnek

Beszámolót kaptunk egy másik utastól is, aki hetente jár Várad és Bukarest között. Ő azt vette észre, hogy már körülbelül két hónapja gyakran a Boeing gépek helyett bérelt ATR gépekkel utaztatják őket. Ez utóbbiakra nincs is ráírva, hogy „Blue Air”. Hozzáteszi: 45-50 perc helyett 80-90 percet repülnek az utóbbi gépek ezen a távon, de ez a kisebb gond. Pár napja ez az olvasónk is nehézségekkel szembesült a légitársaság járata kapcsán, a bukaresti reptéren. Mint elmondta, „19:30 órakor már a gépen voltunk, de körülbelül 90 perc késéssel, többszöri újraindítással indultunk csak el. Közben befülledt a levegő, mivel az utastérben nem működött a ventiláció, az utasok bepánikoltak, többen leszálltak. Néhány utas nem is ült vissza”. Végül 21:30 kor érkezett a gép Váradra, azaz több mint két órás késéssel. Hozzátette, nem akarja az ördögöt a falra festeni, de az utasokban az a kép alakul ki, hogy valami nincs rendben ezekkel a járatokkal, illetve gépekkel.

A Blue Air román légitársaság, a vezérigazgatója, Gheorghe Racaru a Capital gazdasági lap gáláján két hónapja A legjobb romániai CEO címet nyerte el. A 2004 óta működő cég honlapján arról tájékoztatja az utasokat, hogy „kifogástalan repülésbiztonsági története van”, hozzátéve, hogy „emelt minőségű szolgáltatásokat nyújtanak, komolysággal és profizmussal”. Ami flottájukat illeti, hivatalos tájékoztatásukban az szerepel, hogy 30 darab Boeing 737-esük van, a következő sorozatokból: 737-300, 737-400, 737-500, 737-700, 737-800, ezek 120 -189 férőhelyesek. ATR gépekről szó sem esik itt, pedig egyre többször ezekkel a bérelt gépekkel repülnek.

Meglepődtek

A váradi reptéren is meglepetéssel vették tudomásul vonatkozó érdeklődésünket. A légi kitötő ugyan nyilván nem felelős azért, hogy melyik légitársaság milyen gépekkel működik, illetve milyen nehézségei vannak – ám kérdéseinkre így is válaszoltak, jelezve, hogy ők nem tudnak arról, hogy a saját Boeingjei helyett más, bérelt gépekkel járna egyre gyakrabban a Blue Air. Hozzátették: „talán nagy ritkán megtörténhet, de mi ilyesmit nem észleltünk a váradi reptéren, szerintük továbbra is a Boeingekkel járnak, talán az utasok tévesen azonosították a géptípust, de az is lehet, hogy kivételesen tényleg cserére kényszerült a társaság”. Jelezték: nekik nincs olyan információjuk, hogy rendszeresen, esetleg rendszerszerűen gond lenne az érintett járatokat kiszolgáló gépekkel. Érdekesség még, hogy a reptér parancsnoka nemrégiben azt nyilatkozta, a légitársaságok őket nem szokták értesíteni a késések okairól, a reptér marketingosztályától viszont most azt az információt kaptuk, hogy szokták, és ha ilyesmi felmerül (például Bukarestben vesztegel egy gép, illetve visszafordul), akkor rendes tájékoztatást kapnak a szóban forgó cégtől is. Természetesen megkerestük a Blue Air légitársaságot is. Ők nem kívántak élőben, telefonon válaszolni konkrét kérdéseinkre, ehelyett írásban kérték azokat – ám napokkal később sem válaszoltak a kérdésekre. Ha mégis megjönnek a válaszaik, közzétesszük.

Szeghalmi Örs