Gondatlanság okozta Diana halálát

A londoni esküdtszéki döntés szerint Diana hercegnő halálát a sofőr gondatlan vezetése és a kocsit motorokon üldöző lesifotósok okozták.

A több mint tíz évvel ezelőtti párizsi autóbalesetben meghalt a brit trónörökös elvált feleségének barátja, Dodi Fayed is. Az, hogy a baleset idején sem Diana, sem Fayed nem használta a biztonsági övet, hozzájárult a tragédiához. A gondatlan sofőr pedig, aki szintén meghalt, ivott akkor este.

A londoni Felső Bíróságon az esküdtszék hat hónapi vizsgálat után nevezte meg Diana halálának okát. 250 tanút hallgattak meg, köztük Dodi apját, Mohamed Al Fayedet, aki azt mondta, hogy királyi család által kitervelt merényletről van szó, amelyet azért követtek el, hogy a leendő angol uralkodó anyja ne házasodjon össze egy muzulmánnal.

Al Fayed szerint fia és Diana elhatározták, hogy összekötik életüket, hiszen Diana terhes volt. Al Fayed, aki a londoni Harrods áruház tulajdonosa, csalódottságának adott hangot a hétfői döntés miatt. “Nem én vagyok az egyetlen, aki azt mondja, meggyilkolták őket. Maga Diana előre megmondta, hogy meg fogják ölni, és azt is, hogyan” – mondta Al Fayed.