Friss hírek

2007.06.03. 15:49

LABDARÚGÁS: Gilardino játszani akar

<p>Az AC Milan olasz válogatott csatára, Alberto Gilardino, vasárnap kijelentette, "nem vállal garanciát" arra, hogy a következő szezont is a milánói piros-feketéknél kezdi el. Gilardino az olasz La Gazzetta dello Sport című napilap vasárnapi számában azt mondta, hogy szereti jelenlegi klubját, de belefáradt abba, hogy csak elvétve játszik.</p>

A támadó 2005 nyarán, 18 millió font (7,2 milliárd forint) körüli összegért érkezett a Parmától a Bajnokok Ligája idei győzteséhez, de eddig nem tudta kivívni, hogy maradandóan tagja legyen a kezdőcsapatnak. Első évében az ukrán Andrij Sevcsenkó, a másodikban pedig az egyre jobb formába lendülő Filippo Inzaghi, majd a 2006 telén érkezett brazil Ronaldo szorította ki a kezdőcsapatból. Gilardino helyzete pedig jövőre csak rosszabb lehet: a brazil Ronaldo ugyanis szerepelhet majd a Bajnokok Ligájában, és Sevcsenko visszaigazolását sem tartják kizártnak (az ukrán a 2006-os világbajnokság előtt írt alá az angol Chelsea-hez.)

"A helyzet egyszerű, szeretem a klubomat, jól érzem magam Milánóban, de játszani akarok." - nyilatkozta a világbajnok csatár, a La Gazzetta dello Sport hasábjain. Gilardino hozzátette, hogy a szerződése még Milánóba köti, a szakmai stábbal és a csapattársaival remek kapcsolatot ápol, de ahhoz, hogy teljesítménye jobb legyen, állandó játéklehetőségre van szüksége.

A héten az olasz sajtóban felröppent az a hír, hogy Gilardino bejelentkezett az Internazionalénál (amely a Milan városi riválisa), de világbajnok vasárnap tagadta ezen információkat.

Alberto Gilardino az elmúlt két szezonban 29 gólt szerzett az olasz bajnokságban, és kettőt a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!