„Gólyákat” avattak Érmihályfalván

„Gólyákat” avattak Érmihályfalván
Bihar megye – Az érmihályfalvi középiskola tizenkettedikes diákjai ebben az évben is megrendezték a hagyományosnak számitó gólyabált. Az ünnepség a város egyik szórakozóhelyén zajlott a napokban.

A szervezők már a bál előtti napokban kiválasztották a gólyapárokat, akik képviselték osztályukat a megmérettetésen: Tus Anita-Pap Radu (IX.A), Tankó Erika-Ionoi Péter (IX.B), Reisz Anett-Ármos Imre (IX.C), Győri Lilla-Rácz Sándor (IX.D), Farc Ingrid-Létai Tibor (szakosztály), Borbély Krisztina-Fülöp Roland (szakosztály), valamint Matei Ioana-Vas Tamás (szakosztály).

Foci káposztával

A versenyzőknek különböző próbákat kellett kiállni, amelyekből kiderülhetett, hogy az iskola új nemzedéke mennyire talpraesett, ügyes és intelligens. Az első próba alkalmával a lányok, meghatározott időn belül, minél több ruhadarabot kellett ráadjanak alkalmi „próbababájukra”, vagyis a partnerükre. Aztán a fiúkon volt a sor, hogy bebizonyitsák  ügyességüket burgonyahámozás terén, a gyengébb nem képviselői pedig megmutathatták futball-tudományukat, némi változtatással azonban, ugyanis a labda helyét egy káposzta vette át. A gólyák megmutathatták, hogy milyen az, ha valaki igazán a parkett ördöge tud lenni, egy táncpróba alkalmával. Az ötödik próbán bebizonyithatták, hogy mennyire tudnak együtt dolgozni a párok, ugyanis a fiúk, a lány utasitásait követve, bekötött szemmel, el kellett jussanak a szinpadon lévő székhez, amely 20 méterre volt tőlük.

Verseny után buli

Az utolsó versenyszámban a fiatalok általános műveltségi kérdésekre kellett válaszoljanak, melyben igen jól teljesitettek. A zsűrit alkotó igazgató és aligazgatónő (Dersidan Stefania, Gábor Jeremiás Magdolna), a tizenkettedikes osztályok 1-1 képviselője, a tavalyi Miss és Mister, valamint a támogatók részéről két képviselő, rövid időn belül meghozták a várva várt döntést. A korona Reisz Anett (IX.C) és Pap Radu (IX.A) fejére került. Az előadás végeztével, a tanárok és diákok éjszakába nyúló közös szórakozása kezdődött.

Turucz Renáta