Gólyabáloztak az Eminescusok

Gólyabáloztak az Eminescusok
Nagyvárad – Feledhetetlen buli volt az idén is a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium magyar tagozatának gólyabálja. Már a gólypárok megmérettetése is beillet egy igazi showműsornak.   Az Eminescu Főgimnázium gólyabálja II. 2007.11.02  Az Eminescu Főgimnázium gólyabálja III. 2007.11.02

Pénteken délután hat óra tájt óriási tömeg állt a nagyváradi No Problem diszkó előtti téren bebocsájtásra várva, bent pedig lázas készülődés folyt, az utolsó símításokat végezték a szervezők, a tizenegyedikesek egy sikeres este érdekében. Anyait-apait beleadtak, elismerés illeti valamennyiüket, még ha némi késéssel is kezdődött a rendezvény a meghírdetetthez képest. Fehér Kinga, Oltean Zsófi és Dolhai Sándor voltak a “ceremóniamesterek”, a két matek infos illetve az egy filológia-újságírás szakos kilencedikből benevezett hat gólyapárnak pedig alaposan meg kellett dolgoznia a 2007-es év Gólyapárja címért. Emlékeztetőül az indulók: Berbosz Ingrid és Szabó Petrikó Gellért, Szatmári Betty és Lakatos Dávid, Kecskés Dóry és Miklósik Gellért, Domby Szindy és Maries Norbert, Perghe Imola és Kovács Szilárd, Molnár Stefánia és Molnár Sanci.

 

Nincs kímélet!

Jól megszívták már az első bemelegítő próbán a gólyák… a héliumos lufit, s aztán énekelniük kellett egy dalt, az eredetitől teljesen más stílusban. Hallhattunk például 67-es utat népdalosan, mennyből az angyalt reppesen, hát szóval szem nem maradt szárazon, s a rekeszizmokat is igen megviselte már az első menet. Aztán az intelligencia és furfang teszt következett, sok sok beugratós kérdéssel, és jókora derültséget kiváltó válaszokkal. A vizes almás- lisztes csokis próba csak a közönségnek volt élvezetes, de nagyon a fiúk mind megszenvedték, míg időre kiették vizes arccal a 3 cikk fehér csokit a lisztes tálból. Mehettek is utána mosakodni, meg a ruhatisztítóba. A madzagon lógó tejfölös kenyér-evés időre sem volt semmi, jól öszemaszatolták a képüket a falánk lányok s fiúk. Aztán jött a szituációs gyakorlat, amikor megadott, a témától nagyon de nagyon mesze álló szavakkal kellett bevallania például a lánynak  az apjának, hogy örömlány akar lenni külföldön, vagy hogy terhes. Így lett, hogy megtudtuk, az űrmanó a szekéren a pipaszurkálóval megbökdöste a katalizátorát, s most eljegyzés lesz. Nyers tojást is kellett időre átgörgetniük a lányoknak a fiúk nadrágszárán, majd krativitásukat is bebizonyíthatták a párok, amikor egy zacskó pufulec, egy tekercs WC papír, s víz felhasználásával kellett valami maradandót alkotniuk.

 

Helyezések és műsor

Fellépett az iskolahip-hop tánccsoportja, Hossu Sebastian és Tonio is énekelt, de a párok osztályainak produkciói is nagy tetszést arattak. A végén a zsűri lázasan számolt, értékelt, a IX. I-s Molnár Stefánia és Molnár Sándor lett az év gólyapárja. Senki nem ment haza üres kézzel, a BN díját s jándékait is kiosztottuk. Volt tombola, s karszalag is, amiből bárki megtudhatta, kinek lehet csapni a szelet, iletve kinek nem a tíz óra tájt kezdődött buli, ahol Dj Szatmári és Jucus voltak a sztárvendégek.

 

BN-gólyák

Másfél hét állt az olvasók rendelkezésére, hogy a Bihari Naplóban megjelent szelvényekkel, illetve internetes portálunkon, az erdonon leadják szavazatukat a Mihai Eminescu Főgimnázium hat gólyapárjára, s eldöntsék, melyikük kapja a BN díját a bálon. Nagyon sokan szavaztak, 678 voks érkezett szelvényen és 1456 a neten, ezeket páronként összesítettük. Szoros verseny alakult ki, a pálmát végül 656 szavazattal Perghe Alexandra Imola és Kovács Szilárd István vitte el a IX. G filológia-újságírás szakos osztályból, megelőzve a 618 voksot összegyűjtött matek-infós Molnár Stefánia és Molnár Sándor párost.

 

Zámbó Sipos Mónika