Gólyabál az érmihályfalvi főgimnáziumban

Gólyabál az érmihályfalvi főgimnáziumban
Gólyabált tartottak pénteken este az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium kilencedikeseinek. Öt diákpár kellett kiállja a próbákat.

A megszokottnál talán kevesebben vettek részt az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium szokásos gólyabálján pénteken este a helyi kultúrházban, hiszen még a kezdés idején is lehetett ülőhelyet találni a nézőtéren. A színpadon felsorakozott kilencedikes “gólyapárokat” és tizenkettedikes segítőiket, illetve a széksorokon helyet foglalókat elsőként – a műsorvezető Furău Madeleine és Kiss Jázmin – mellett Truczkai Erika tanárnő köszöntötte, aki felolvasta az egyéb elfoglaltsága miatt távol maradt Zeffer Tímea üzenetét. Az igazgatónő levelében, az iskola kilencedikeseit üdvözölve, egy képzeletbeli fészek új lakóinak nevezte a “gólyákat”, azt tanácsolva nekik, hogy legyenek mindig figyelmesek, tanuljanak, nehogy egy “vihar” (egy-egy felelés, vagy dolgozatírás) meglepetést okozzon, illetve, hogy a fészekből ne repüljenek ki idejekorán, csak amikor eljön annak az ideje.

Próbatételek

Az eseményt megszervező kollégák munkáját dr.Derşidan Ştefania aligazgatónő köszönte meg és kívánt mindenkinek jó szórakozást a programhoz. Utóbbiban nem is volt hiány, a publikum a kibicnek semmi sem drága alapon akkor is jól szórakozott, ha a gólyapárok megfeleltek a kihívásoknak, de akkor is, ha kevésbé. A próbatételek között szerepelt bemutatkozás az osztály profiljának megfelelő megadott néhány szó felhasználásával, lufifújás fekvőtámaszozás közben, szituációs játék, de az ügyességet, a zenei és az általános műveltséget is próbára tették. A zsűri elbírálása szerint ötödik lett a kertészet-profilú osztály párja (Kovács Izabella, Kiss Norbert), negyedik a IX.A. (Herman Alexandra, Seres Cristian), harmadik a mechanika osztály (Vasil Izabella, Nagy Ádám), második a IX.B. (Máté Tímea, Kertész Roland), első a kereskedelem-profilú osztály (Polszki Krisztina, Gergely János). Gólyakirálynőnek Herman Alexandrát, gólyakirálynak Kertész Rolandot választották.

Rencz Csaba