Godox vagy Profoto, az itt a kérdés? – Újat a megszokottal

Godox vagy Profoto, az itt a kérdés? – Újat a megszokottal
Ahogyan az élet bármely területén, úgy a fotózás világában is előbb-utóbb megtalál minket a kérdés: mikor, mire és egyáltalán lecseréljem-e régi eszközömet?

Ha jól működik, és már a kezelése is rutinszerű, még nehezebb meghozni a döntést. Sokan keresik azokat a lehetőségeket, ahol a megszokott, sőt, megkedvelt fotós felszereléstől nem kell azonnal megválni pusztán az új idők új igényeinek kedvéért. Átalakítók segítségével a jól bevált eszközeinket összeilleszthetjük az új, modern kellékekkel.

Megoldást kínál a Godox adaptere

A Godox friss termékével megpróbálja elérni, hogy minden felhasználó számára könnyű legyen az átállás. Elég nyilvánvaló, hogy a cég azt a célközönséget akarja megszólítani, akinek már van Profoto, Bowens, Elinchrome stúdióvakuja, de szeretne akkumulátoros Godox vakut, vagy HSS, TTL technológiát is elérhető áron. A múlt évi Photokinán bemutattak egy, egyelőre nem nevesített eszközt, amely nemsokára elérhetővé válik, és a Profoto A1 versenytársaként debütálhat. Jelenleg a Godox AD 400 PRO-hoz kapcsolódóan már elérhető, Bowens mellett Elinchrome és Profoto adapter is a cég kínálatában, a Godox AD 200-hoz is találhatunk már átalakítókat.

Használni a fejet

A Godox AD 200 zsebvakuját bare-bulb és kerek villanófejével kiegészülve, az adaptert használva a Godox és Bowens mellett Profoto fényformálókkal is működtethetjük. Fontos azonban megjegyezni, hogy standard reflektoros fejjel az eszköz nem összeillő. Az új átalakító létét – ami a Godox AP-P elnevezést kapta – szintén a Photokinán hozta nyilvánosságra a cég. Kérdésként felvetődik, hogy egy ekkorka adapter milyen méretű fényformálókat képes megtartani. Ahogy eddig is, úgy most is masszív, jól kigondolt eszközzel számolhatunk.

Amit eddig tudni lehet

Egyelőre szakszerű leírást nem találni a készülékről, így csak a rendelkezésre álló néhány termék fotóból lehet a részletekre következtetni. Ismerve a Godox eddigi megoldásait, a hasonló eszközeikből kiindulva valószínűleg nem egyszerű rácsúsztatható fejjel rendelkezik az adapter. Valószínűsíthető, hogy valamilyen módon rögzíthető a Godox AD 200-ra, mert az oldalán található két gomb, amelyekkel minden bizonnyal a rögzítés megnyitását oldják meg.

A Godox márka termékei elérhetőek a mikrosat.hu weboldal kínálatában.

– PR cikk –

Címkék: ,