Godîncă is bíróság elé kerül

Dumitru Godîncă
Dumitru Godîncă
Bíróságra küldték a Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) nagyváradi ügyészei Dumitru Godîncă és Ioan Paul ügyét. Előbbi a PDL szatmárnémeti tanácsosa, illetve a Transgaz Rt. Szatmár megyei szektorának a főnöke, utóbbi pedig a társaság egyik szatmárnémeti munkatárása.

Mindkét személyt azzal vádolnak, hogy mintegy 10 ezer euró kenőpénzt ajánlottak fel két határrendésznek, hogy több száz doboz, ukrán zárjegyű cigarettát csempészhessenek át Romániába. A DNA szerint a két vádlott azért bukott le, mert nem sikerült megegyezniük az ukrajnai összekötő személlyel. A megvesztegetéssel, illetve csempészettel vádolt személyek március 5–én már a Szatmárnémeti Bíróságon felelnek tetteikért.

Közben Godîncă korábbi párttársa, Mariana Popa egykori főtanfelügyelő tegnap ismét a bíróságon járt. A kenőpénz elfogadásával és hivatali visszaéléssel vádolt tanár és „tettestársai”, Ioan Ulici (a Pénzügyi Igazgatóság egykori vezető–helyettese) illetve Vasile Ştrango üzletember abban bíztak a tegnap, hogy az igazságszolgáltatás semmisnek nyilvánítja a vádiratot. Ez nem történt meg, viszont újabb halasztás történt, mivel Popa védőügyvédje, Dan Şuta igazoltan hiányzott a tárgyalásról. Február 21–én a három vádlott ismét meg kell jelenjen a bíróságon.