Ghinea: A Grindeanu-kormány közepes képességű emberekből áll és működésképtelen lesz

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD)-Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció által javasolt kormány ‘másodrangú szereplőkből áll’ és a minisztériumok és miniszterek nagy száma miatt ‘működésképtelen’ lesz.

‘A Sorin Grindeanu által vezetett Dragnea-kormány másodrangú szereplőkből áll, a pártok második kategóriájából kerültek ki, sokukról semmit sem lehetett eddig hallani. Látom, hogy de facto egyesítették az európai alapok minisztériumát a regionális fejlesztési minisztériummal, ahogyan azt mi javasoltuk a kampányban. Intézményi szempontból jó ötlet, ám a vezetésükkel megbízott személyek alkalmatlanok és attól tartok, hogy a fejlesztési minisztériumban uralkodó káosz átterjed az európai alapokra is’ – fogalmazott az AGERPRES hírügynökség megkeresésére Ghinea.

Szerinte Lia Olguţa Vasilescu vagy Ana Birchall ‘nem elég nagyformátumú politikusok’ ahhoz, hogy irányítsák azokat a minisztériumokat, amelyek vezetésére kijelölték őket.

‘A hisztérikus természetű Ana Birchall nem képes egy gyerekkórust sem vezetni, nemhogy összehangolni Románia álláspontjait az Európai Unió összes kérdésében, hatalmas diplomáciai bakikra lehet számítani részéről (…), Lia Olguţa Vasilescu pedig aligha ért meg bármit is a Dragoş Pîslaru által elkezdett reformokból’ – vélekedett Ghinea.

A képviselő szerint a kabinetben kevesebb minisztériumnak kellett volna lennie és meg kellett volna szüntetni a tárca nélküli miniszterek portfólióit.

‘Működésképtelen kormány lesz. Legtöbb 12-16 tagú kabinetre lett volna szükség, tárca nélküli miniszterek nélkül’ – vélte Ghinea.

AGERPRES/(RO – szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro