Gheorghe Dincă részvételével rekonstruálják az Alexandra Măceşanu eltűnésének napján történteket

Gheorghe Dincă részvételével rekonstruálják az Alexandra Măceşanu eltűnésének napján történteket
A nyomozó hatóságok elkezdték rekonstruálni hétfőn az Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincă részvételével az Alexandra eltűnésének napján történteket.

Hétfő reggel Dincát Alexandra Măceşanu szülőfalujába, az Olt megyei Dobrosloveni településre vitték, ahol július 24-én állítólag felvette autójába a stoppoló lányt, hogy a Caracalban levő Mihai Viteazul Líceumhoz szállítsa.

Gheorghe Dincát két nappal ezelőtt átszállították az Olt megyei rendőr-főkapitányság fogdájába, hogy aztán onnan Caracalba vigyék a történtek rekonstruálása érdekében. A folyamat több napig is eltarthat.

A férfi caracali lakásán júliusban végzett házkutatáskor a hamu között csontmaradványokat találtak egy hordóban. Később a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) azt közölte, hogy a genetikai vizsgálatok szerint a csontdarabok 99,93 százalékos bizonyossággal Alexandra Măceşanutól származnak.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd elégette a holttestet. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, aki idén áprilisban tűnt el.

www.agerpres.ro