Geoana: lesz bizalmatlansági

Geoana: lesz bizalmatlansági
Szociáldemokrata Párt (PSD) benyújtja a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen a következő parlamenti űlésszak kezdetekor, jelentette be Mircea Geoana pártelnök a formáció végrehajtó bizottsági űlésének megnyitásakor.

„Nem nyújtunk támogatást egy olyan kormánynak, amelyik nem teljesíti a mandátumából fakató kötelezettségeit és nem tesz eleget a lakosság elvárásainak” – mondta Geoana hozzátéve, hogy a bizalmatlansági indítvány célja egy kompetens, stabil kormány hatalomra juttatása. A pártelnök véleménye szerint az új végrehajtás prioritásai közé fog tartozni az életminőség javítása, a nyugdíjak és a fizetések emelése, a mezőgazdaság támogatása és az oktatás fejlesztése. Egy esetleges számukra kedvező parlamenti szavazás esetén a PSD tárgyalásokat fog kezdeményezni a többi parlamenti párttal amennyiben Traian Basescu államfő nem kívánna szociáldemokrata jelöltet kormányfőnek kinevezni.

Geona leszögezte, hogy pártja egyetlen jobboldali pártot sem fog megszavazni, ehelyett az előrehozott választásokat jelölte meg megoldásként a körvonalazódó politikai válságra. Eddig egyetlen párt sem jelezte, hogy részt venne egy PSD-vel közös kormányban. A Demokrata Párt (DP) bejelentette, hogy minden a Tariceanu kabinet elleni bizalmatlansági indítványt megszavaz, míg a liberálisok nem hajlandók a PSD-vel közös kormánykoalícióról tárgyalni. Az RMDSZ vezetői azt nyilatkozták, hogy szeretnék rávenni a sdzociáldemokratákat, hogy gondolják meg magukat.

(hotnews)