Gázolajtámogatás a tavaszi vetésekhez

Bihar megye – A mezőgazdasági miniszter március 28-án megjelent rendelete értelmében a mezőgazdasági termelők, mind magán, mind jogi személyek, gázolajtámogatást kapnak a tavaszi munkálatok elvégzésére.

A támogatás annak jár, aki megműveli a területet, nem feltétlenül a terület tulajdonosának. A támogatás mértéke a gázolaj árából literenként 1 lej, hektáronként 39 liter fogyasztással számolva. Hogy hozzájuthasson a termelő ki kell töltenie egy kérvényt, melyben megjelöli az e tavasszal bevetendő terület nagyságát, és azt is hogy mit szándékszik termneszteni az illető területen. A kérvényhez csatolni kell a benne foglaltakat igazoló dokumentumot is attól a polgármesteri hivataltól, melyhez a terület tartozik. A kérvényt és az igazolást a Bihar Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságra kell leadni vagy személyesen, vagy egy, a polgármesteri hivatal által felhatalmazott személyen keresztül. A dokumentáció ellenőrzése után a kérelmező kap egy igazolványt az igazgatóságtól, mellyel megvásárolhatja az ártámogatott gázolajadagját a töltőállomáson.

A kérvényeket április 7- május 16 között fogadják el, az igazolványokat pedig június 16-áig lehet felhasználni ártámogatott gázolajvásárlásra. A gázolajszolgáltatóknak június 30-áig kell kérniük a kiadott gázolaj árkülönbözetének az elszámolását.