nem gyenge mutató...

2020.06.24. 16:00

Messi már 250 gólpassznál jár a katalánoknál

Az argentin zseni 33. születésnapjának előestéjén, kedden közel járt 700. góljához, végül be kellett érnie barcelonai pályafutása 250. gólpasszával – írta szerdán a katalán futballklub világsztárját köszöntve a Sport napilap.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi walks on the pitch during the Spanish league football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 23, 2020. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena

Az újság kiemelte, hogy a klasszis játékos eddig 70-szer volt eredményes az argentin válogatottban, míg a Barca színeiben 629 találatot jegyez. Megvolt a lehetősége összesítésben 700. góljának megszerzésére is a vendég Athletic Bilbao elleni kedd esti bajnokin, ám ezúttal lövései elkerülték a rivális kapuját. Viszont tőle került a labda a találkozó egyetlen gólját szerző horvát csapattárs, Ivan Rakitic elé, így

Messi győztes meccsen adta kereken 250. gólpasszát a Barca labdarúgójaként.

A hatszoros aranylabdás csatár a klubcsapatával játszott minden fontosabb sorozatban jeleskedett már gólt megelőző átadásokkal is, a La Ligában, az élvonalbeli bajnokikon 177, a Bajnokok Ligájában pedig 33 alkalommal szolgálta ki gólt érő átadással társait.

A Barca kapitánya saját hétszázadik találatát amúgy akár már e héten megszerezheti, jelesül szombaton, amikor is a Barcelona a 32. bajnoki fordulóban a Celtával csap össze Vigóban. Messi a La Liga eredményességi listáján biztosan vezet, hét fordulóval

az idényzárás előtt 21 góllal első, és egyre közelebb van ahhoz, hogy hetedszer is gólkirály legyen a spanyol élvonalban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában