Gázolaj utáni segélyek

Gázolaj utáni segélyek
Az APIA arról tájékoztatja az érintetteket, hogy már csak tíz napig lehet igényelni a harmadik negyedév folyamán, a mezőgazdasági munkákra felhasznált gázolaj utáni segélyt.

Amint a Bihar Megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség közleményében áll, azok a jogosultak, akik számára kiállítottak előzetes finanszírozási jóváhagyást, az állami segély igénylése mellett egy centralizált kimutatást is kell mellékeljenek, továbbá a luxusadó csökkentését célzó állami segélyhez szükséges típusnyomtatványokat.

Iratok

Növénytermesztők esetében a kérvényhez a földterületre vonatkozó adatokat, a termesztett mennyiséget igazoló dokumentumokat, a felhasznált gázolajmennyiséget tartalmazó iratot, úgy, ahogy a 1777/2015 rendelet 9. csatolmányában fel van tüntetve, a gázolaj vásárlását igazoló számlákat, a kincstári számlát igazoló dokumentumot, személyazonossági dokumentumok másolatát, bejegyzési dokumentumok másolatát, amennyiben változások léptek fel az előzetes jóváhagyáshoz továbbított adatokhoz képest, a mezőgazdasági iroda, valamint a mezőgazdasági igazgatóság igazolását. Állattenyésztés esetén a kérvényhez mellékelni kell a felhasznált gázolajról készült kimutatást, a számlák másolatát, a 10. csatolmány szerint összeállított adatokat az állatok számáról, kincstári számlát igazoló dokumentumot, méhészek esetében a helyi tanácshoz továbbított kérvény másolatát, továbbá személyazonossági dokumentumok és bejegyzési dokumentumok másolatát, amennyiben változások léptek fel az előzetes jóváhagyáshoz továbbított adatokhoz képest.

Beütemezték őket

Talajjavítási szektorban tevékenykedők a gázolajjal kapcsolatos iratok, a személyazonossági okiratok és bejegyzési okiratok mellett az öntözéshez felhasznált vízmennyiséget tartalmazó kimutatást, a vízszámlák másolatát, az öntözött földek területét igazoló dokumentumokat kell mellékeljék.
A 605 Bihar megyei jogosult közül ezidáig csupán 289-en adták le a szükséges iratokat, nyilatkozta Florian Pavel, az APIA Bihar megyei igazgatója. Hogy ne keletkezzenek sorok, sms-ben értesítették a jogosultakat, tudatva egyúttal a napot is, amikor beütemezték őket.