Gazdit talált a 2000. kutyus is

Gazdit talált a 2000. kutyus is

Bihar megye – Az S.O.S. Dogs Egyesület 2003-ban kezdte meg állatmentő tevékenységét Nagyváradon, s a napokban érkeztek el ahhoz az ünnepélyes pillanathoz, amikor a kétezredik kutyának is gazdát találtak.

Csütörtökön délben a Városi Művelődési Házban (volt Arlus) a sajtó képviselői is megismerkedhettek Ninával, aki 2000. kutyaként talált gazdára, így korábbi „kóborkutya-életét” ezentúl gondoskodó családi környezetben folytathatja. Az új környezet névváltást is eredményezett, mint gazdájától, Pásztor Ritától megtudtuk, a semleges Nina helyett Szaffi lett a cocker spániel neve (a közismert mesefiguráról), s ezt a megszólítást már érti is, és környezetét is kezdi megszokni. Az nem szorult bizonyításra, hogy gazdiját szereti, hiszen a mintegy órás találkozó alatt kölyökkutyákra jellemző kedvvel végig játszott (volna), ugrándozott.

Megdicsérte a váradiakat

A családban nem ő az egyetlen, egy másik cocker és egy német juhász a társa, amelyek, miután ők fiúk, könnyen elfogadták az „új lányt”. A megjelenteket Jack Johnstone, a projektet támogató angol Dogs Trust – Battersea Dogs&Cats Home szervezet képviseletében köszöntötte, pár szót ejtve az országban máshol kifejtett tevékenységükről, majd megdicsérte a váradiakat, akik kiemelkedően jól dolgoznak, ugyanakkor a sajtó népszerűsítő munkáját is megköszönte. A nagyváradi S.O.S. Dogs-t Lázár Károly képviselte, akitől megtudtuk, hogy telephelyükön jelenleg 180 kutya, továbbá több mint 60 kölyökkutya vár gazdára. A 2003 óta eltelt időszakban 5500 kóbor kutyát ivartalanítottak, ezzel is bizonyítva, hogy a „kóborkutya-ügyet” emberi módszerekkel is lehet kezelni. A menhely a 0359/40–71–10, 0359/30–44–02, illetve a 0723–65–66–21 telefonszámon hívható.

Kutyabemutató

Az S.O.S. Dogs kutyabemutatóra várja az érdeklődőket szeptember 23-án, vasárnap délelőtt 10.30 órától a Hora Coriolan utcai telephelyükön. A programban szerepel a „legjobb kutya-gyerek csapat”, a „legszebb hat láb”, a „legszebb szemek” megválasztása, de az S.O.S. Dogstól gazdára találtak közüli legszebb kutyát is megválasztják. A szervezők játékokról és nyereményekről, meglepetésekről is gondoskodnak.

Rencz Csaba