Gazdaságtudományi területen szerzett rangos nemzetközi elismerést és országos első helyet a BBTE

Gazdaságtudományi területen szerzett rangos nemzetközi elismerést és országos első helyet a BBTE
Az egyik legrangosabb és legátfogóbb globális felsőoktatási rangsor, a QS – Quacquarelli Symonds World University Ranking legújabb kiadásában a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem a legjobb romániai egyetem közgazdaság és ökonometria, valamint üzleti tudományok és menedzsment kategóriákban.

 

A BBTE ezen szakterületeken bekerült a világ legjobb 500 felsőoktatási intézménye közé, ráadásul mindkét gazdaságtudományi terület top 500-as listájában az egyetlen romániai egyetemként van jelen.
Az egyik legrangosabb és legátfogóbb globális felsőoktatási rangsor legújabb kiadásában a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem a legjobb romániai egyetem közgazdaság és ökonometria (Economics and Econometrics), valamint üzleti tudományok és menedzsment (Business & Management Studies) kategóriákban. A QS – Quacquarelli Symonds World University Ranking alapján a BBTE bekerült a világ legjobb 500 felsőoktatási intézményei közé ezen szakterületeken, ráadásul mindkét gazdaságtudományi terület top 500-as listájában az egyetlen romániai egyetemként van jelen.
A rangsort a tudományos kutatási és publikációs eredmények, a külföldi oktatói értékelések és nem utolsó sorban a munkaadók diploma preferenciái alapján állították fel. A magas értékelések a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karon az oktatás és kutatás nemzetközileg is elismert minőségét, valamint a hallgatók kiváló felkészültségét és elhelyezkedési kilátásait bizonyítják.
Ezek az elismerések megerősítik az egyetem és a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar korábbi nemzetközi rangsorokban elfoglalt kiváló helyezéseit. A Times Higher Education nemzetközi rangsorában az üzleti tudományok és közgazdaság kategóriában a BBTE-t szintén a legjobb romániai egyetemnek minősítették, a hollandiai TilburgTop University kutatási rangsorában a pedig a Közgazdasági kategória legjobb romániai helyezettje volt.

BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet