Gazda fórum az RMDSZ-szel

Érdeklődnek a gazdák az anyanyelvű tájékoztatás iránt
Érdeklődnek a gazdák az anyanyelvű tájékoztatás iránt
Szatmár megyében naponta több településre ellátogatnak a szakemberek, hogy magyarul tájékoztassák a gazdákat a pályázási lehetőségekről.

 

Az RMDSZ számára fontos, hogy a magyarlakta vidéken tevékenykedő gazdák érdekeit minél szélesebb körben tudja képviselni és minden olyan lehetőségről tájékoztatást nyújtson, amely elősegíti munkájukat. A gazdafórum lehetőséget teremt a térségben tevékenykedő gazdák és az agrár-szakmai kérdésekkel foglalkozó tisztségviselők, illetve a helyi és megyei önkormányzati vezetők közti kapcsolat kialakítására. A találkozókon összesített meglátások hozzájárulnak az RMDSZ mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégia kialakításához. A gazdafórumok keretén belül sor kerül a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) 2012-es évi pályázati kiírások bemutatására és szakmai tanácsadásra. Szatmár megyében naponta több településre is ellátogatnak a szakemberek, akik a gazdák anyanyelvén, tehát magyarul adnak tájékoztatást és nyújtanak konkrét segítséget abban, hogy miként, meddig és ki nyújthat be pályázatot a különféle programokra.

Március 14—én délelőtt Egri és Batiz kerül a figyelem középpontjába, hiszen mindkét helyen 11 órától várják a gazdákat, akik szeretnének többet megtudni fejlesztési lehetőségekről. Késő délután pedig az Avas vidékére látogatnak el a szakemberek. 19 órától Vámfaluban és Avasújvárosban, míg 20 órától Kőszegremetén tudhatnak meg többet az érdeklődő mezőgazdászok a pályázási lehetőségekről. Az RMDSZ által kezdeményezett Gazda fórum sikerességéről és a létjogosultságáról a hétfői kökényesdi megbeszélésen részt vevő csaknem ötven gazda jelenléte árulkodik a legjobban. A Gazda fórum tevékenységében Fodor István (CAJ), Scholtz Béla (CAJ), Magyar Lóránd (APDRP), Veiszenbacher István (APDRP), Galiger Izabella (APIA) és Kovács Máté, a megyei tanács környezetvédelmi, turisztikai és mezőgazdasági bizottságának elnöke segítik az RMDSZ-t.