Ganea megvadult

Ganea megvadult
A Temesvári Stiinta – Rapid találkozó 72. percében olyan eseménynek lehettek több ezren szemtanúi, mint amit ritkán látni pályákon: egy játékos nyakon ragadta a partjelzőt, kevés híján földhöz csapta, majd egy jól célzott jobbhorgost mért a nagyváradi Mudura Dorel oldalába.

Az elkövető Ionel Ganea, aki nem első hasonló vandál megnyilvánulásánál van: korábban Németországban is volt gondja a Stuttgartnál, majd hazatérve egy játékos fogát verte ki, illetve Bölöni Lászlóval, a válogatott akkori edzőjével is meggyűlt a baja.

Temesváron egyébként a román labdarúgó I. Liga 5. fordulójának zárómérkőzését játszották: Bucur és Burdujan góljaival 1–1-re végződött a mérkőzés, melyet a Stiinta emberhátrányban fejezett be, miután Ganeát az ominózus helyzet után kiállították.

Hogy mi történt?

Egy jobb oldalon vezetett temesvári támadásánál a pálya bal oldalán a Rapid játékosa, Sapunaru hirtelen „padlót fogott” Ganea előtt. Mudura ezután magához hívta a középbírót, a színtén nagyváradi Erdei Istvánt. A partjelző jelezte a szabálytalanságot, amelyet Ganea követett el. Sajnos a mérkőzést közvetítő televíziócsatorna visszajátszásaiból nem derült ki egyértelműen, valóban szabálytalankodott-e Ganea, azonban a csatár odarohant Mudurahoz, és alaposan helyben hagyta a nagyváradit. Játékostársai alig tudták visszatartani Ganeát, akit végül a csendőrök kísértek ki az öltözőbe.

Kapcsolódó cikk:

  • Akár 24 forduló eltíltást is kaphat Ganea
  •  

    Pesek Attila