Gálaműsorral zárult a tehetségkutató vetélkedő

Gálaműsorral zárult a tehetségkutató vetélkedő
Nagyvárad – Szombat este a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában megrendezett gálaműsorral zárult a Partium Rádió által idén szervezett Partium Iskolarádió elnevezésű vetélkedősorozat. A közönségdíjat az Ady Endre Líceum csapata nyerte.   Partium Iskolaradio (2) 2007.09.30

“Sirály volt”- hangzott el többször is a versenyben résztvevő egyik iskola csapata által bemutatott rádiókabaré jelenetben a diákszlengben a remek, jó, jelzőket helyettesítő szóösszetétel, és talán ezzel lehetne a leginkább illetni a szombat este lezajlott Partium Iskolarádió gálaműsorát is. A látottak alapján teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a 2006 decemberében indított tehetségkutató verseny elérte a célját: a diákokat sikerült megmozgatnia, s nyilvánvalóvá tette azt a tényt, hogy a Körös-parti városban is élnek ügyes, merész és talpraesett fiatalok. A rendezvény egyébként összegzése volt az elmúlt hónapokban hat tanintézet (Ady Endre Elméleti Líceum, Iosif Vulcan Pedagógiai Líceum, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, Mihai Eminescu Főgimnázium, Partenie Cosma Gazdasági Líceum és Szent László Római Katolikus Gimnázium) részvételével, hat fordulón keresztül, hat helyszínen lezajlott megmérettetés eddigi történéseinek, de hogy tétje is legyen a dolognak, a csapatok egyúttal a közönségkedvenc megtisztelő címért is harcba szálltak. 

Különdíjak

A küzdelem már a bejáratnál elkezdődött, a meghívókat ugyanis az iskolákat jelképező különböző színű szalagokra lehetett váltani. Ezek számainak a függvényében alakultak ki a csapatok induló pontjai, melyekhez az est folyamán hozzáadódtak a tapsok intenzításának méréséből származó további pontszámok. A közel négyórás program során a tehetségkutató vetélkedő fordulóinak legemlékezesebb pillanatai elevenedtek meg újra, a közönség tagjai jókat nevettek a Rádiókabaré poénjain és a Slágerpárbaj refjénjein, remekül szórakoztak az iskolák pozítiv és negatív oldalainak bemutatásán. A közönségdíjat végül az Ady Endre Líceum csapata nyerte, akárcsak az internetes szavazást. A rendezvény egyik médiatámogatójának számító Bihari Napló különdíját a Partenie Cosma Gazdasági Líceum tagjai vitték haza, az pedig már régebben kiderült, hogy a szakmai zsűri a Szent László Gimnázium diákjainak teljesítményét találta a legjobbnak.

Ciucur L. Antonius