Galambröptetők találkozója

Galambröptetők találkozója
Szatmárnémetiben tartotta évzáró és díjazó ünnepségét az Országos  Tippler Klub.

A 2007–es év jubileumi esztendő volt a szatmári galmröptetőknek, hiszen a sportág itteni alapjait harminc évvel ezelőtt helyezték le Ioan Sasu jóvoltából, aki jelenleg a szatmárnémetiben székelő országos klub (CNT–RO) titkári tisztségét tölti be, és ebben a minőségében a szatmári rendezvény főszervezője is volt.

Országos rendezvény

A találkozón megjelentek a CNT–RO tagjai, akik a Turnu Severin–i, kolozsvári, székelyudvarhelyi, temesvári, aradi és szatmári egyesületeket képviselték, de eljöttek az ünnepségre a Magyarországi Tippler Klub képviselői is. Napholcz Dan a CNT–RO elnöke értékelte az idei bajnokság eredményeit, amelyiken 60 röptető vett részt és gratulát a szatmári klubtagoknak, akik uralták a versenyeket.

Az Angol Tippler fajtánál a szatmáriak valamennyi fordulón az első helyen végeztek: Győri Gergő, Makara András és Győri Zoltán két–két fordulóban győztek, hozzájuk csatlakozik Nyíri Attila, aki az 5. etápon volt a legjobb. Az öreggalambok röptetésében a bajnoki címet Győri Gergő szerezte meg, a fiatal galamoknál pedig Makara András lett a bajnok.

Az Magasröptű budapesti keringő fajtánál is a szatmáriak végeztek az első helyen: Karpinszki Attila (öreg galambokkal) és Tar István (a fiókákkal). A Magyar deresek versenyében a legjobban Posvay József raja szerepelt, ami neki is bajnoki címet jelentett  

A Magyar Tippler Klub vándordíját Makara András kapta, a 2007–ben elért legjobb időeredményért (16 óra 2 perc).