Galaci fotóművészek kiállítása

Galaci fotóművészek kiállítása
A galaci Dunărea de Jos Fotóklub művészeinek munkáiból nyílt kiállítás január 29-én a váradi Tavirózsa Fotóklub Sas Palotabeli stúdiótermében.

A kiállítást a II. Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotófesztivál keretében szervezték meg. A tárlat a galaci fotóklub tagjainak – Ilie Stan, Iulian Palade, Cornelia Moscaliuc, Leonard Ghinita, Ciprian Bercea, Doru Ungureanu, Oliviu Bujor, Laurentiu Iordache, Ştefan Andronache, Sabina Liga, Beatrice Caitas, Roxana Antistescu, Adina Dobrotă, Cosmin Reti, Florin Gilcanu, Cornel Gingăraşu, Andrei Coman, Claudia Balaban, Sorin Fraşina, Răzvan Sburlan és Nicolaie Sburlan – hatvan fekete-fehér és színes képét gyűjti össze. A kiállításon különböző témákban és technikákkal készült fotók kaptak helyet.

A tárlatmegnyitón Tóth István a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület elnöke köszöntötte az érdeklődőket, megosztva néhány információt a galaci fotóklubról: a Dunărea de Jos Fotóklubot 2001-ben alapították a Dunărea de Jos Kulturális Központ keretében, jelenleg több mint harminc tagja van, nagy részük a Romániai Fotóművészek Egyesületének (AAFR) tagjai is. A galaci fotóklub 2013-tól partnerszervezete az Euro Foto Art Egyesületnek. A kiállított munkákat Constantin Dancoglu fotóművész méltatta. Az eseményen közreműködött Lucian Maliţa hegedűművész. A galaci fotóművészek kiállítása február 27-ig látogatható a Tavirózsa Fotóklub stúdiótermében. A látogatási szándékot a 0741/212.111 vagy a 0770/103.500-as telefonszámokon jelezhetik.