Gabriela Firea: Dragnea és Tudose tévedtek

Gabriela Firea
Gabriela Firea
“Mindketten tévedtek”, és helyre kell hozniuk a dolgokat, nyilatkozta Bukarest polgármestere, a Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöke, Gabriela Firea Mihai Tudose miniszterelnök és Liviu Dragnea pártelnök vitájával kapcsolatban.

“Sajnos az év elejét a PSD-n belüli feszültségek uralják, a táborokra oszlás, csoportokba és érdekkörökbe való szerveződés. Ez téves dolog! Együtt nyertük meg a választásokat, és együtt értünk el jó kormányzati eredményeket. Most úgy tűnik, hogy mindent felrobbantunk, amit megvalósítottunk. A legtöbbet pedig az állampolgárok veszíthetnek, akik bíztak bennünk és megszavaztak. A két vezetőnek, az elnöknek és a miniszterelnöknek kötelességük azonnal abbahagyni a politikai csatározást! Mindketten tévedtek. Most helyre kell hozniuk a dolgokat. Mindkettőjüknek! – írta Firea Facebook-bejegyzésében.

A főpolgármester véleménye szerint hiba volt, hogy a párton belül nem konzultáltak, mielőtt Sorin Grindeanut vagy Mihai Tudosét miniszterelnöknek javasolták, pedig azáltal elkerülhető lett volna a két politikai krízis. Firea szerint azonban mindkét vezetőnek elsősorban a románokra kellene gondolniuk, és elfogadniuk, hogy függenek egymástól. “Így van a demokráciában: a párt nem vezethet egy kormány nélkül, a kormány nem működhet egy parlamenti többség nélkül. A két vezetőnek kötelessége kitalálnia, hogy miként tudnak együttműködni” – nyilatkozta Firea.

A PSD országos végrehajtó bizottsága hétfőn ül össze Bukarestben, miután a hétvégén több szociáldemokrata vezető is kérte, hogy sürgősen hívják össze a bizottságot, hogy véget vessenek a párton belüli politikai válságnak.

www.agerpres.ro