Városi Múzeum

2021.03.01. 10:06

Lupşea leszámolt az ellenfeleivel

A Nagyváradi Városi Múzeum felbontotta a munkaszerződését három alkalmazottjának, akik keresetet nyújtottak be a Korrupcióellenes Ügyészségen Angela Lupşea múzeumigazgató ellen.

Pap István

Mint arról már lapunkban is beszámoltunk, a beadvány aláíróinak egyike, Imre Zoltán időközben beadta felmondását, a többi négy feljelentőt pedig a múzeum vezetősége berendelte, hogy értékeljék munkahelyi tevékenységüket. Közülük egy személy, Cristina Puşcas „elégséges” minősítést kapott, három másik munkatárs azonban – Dumitru Noane, Augustin Ţărău és Cristian Negru – „elégtelen” minősítéssel távoztak a gyűlésről. Utóbbi három személy óvást nyújtott be a döntés ellen, amit elutasítottak, majd ezt követően a múzeum február 22-én felbontotta a három említett alkalmazott munkaszerződését.

A nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésének a végén Emilian Pavel PSD-s helyi tanácsos visszaélésnek minősítette az esetet. A politikus szerint Angela Lupşea törvényt sértett azzal, hogy megtorolta azt, hogy a leleplezők feltárták az intézményen belüli jogszerűtlenségeket. A helyi tanácsos azt kérte, hogy az igazgatónő adjon magyarázatot arra, hogyan szervezte meg és hogyan zajlottak le a kiértékelők.

Válaszában Florin Birta polgármester azt mondta, hogy azok a munkavállalók, akik úgy érzik, hogy törvénytelen elbánásban volt részük, bírósághoz fordulhatnak, és ha valóban visszaélésre derül fény, akkor a felelősök viselik ennek következményét. Hozzátette, hogy az önkormányzatnak alárendelt intézmények igazgatói maguk értékelik ki saját dolgozóik teljesítményét, a polgármester nem avatkozik bele ebbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában