ERDON Helyi hírek

2008.04.23. 14:06

Hallókészülékeket osztottak

<p>Nagyvárad - A Starkey Hearing Alapítvány szerdán, az Árkádia Bábszinház dísztermében hallókészülékeket osztott a rászoruló hallássérűlt gyerekek és felnőttek számára.</p>

A 3-as számú speciális iskolával közösen szervezett esemény során Nagyvárad és a környező települések speciális iskoláiból érkezett több mint 50 halláskárosult gyerek mellett számos felnőtt is ingyenesen jutott a két darab hallókészülékhez. Mihai Scafaru, az amerikai alapítvány romániai elnöke köszöntötte a jelen lévőket, aki elmomndta, hogy sajnos sok olyan hallássérült van, aki nem tudja megengedni magának a hallókészülék megvásárlását. Az alapítvány célja, az ilyen helyzetben lévők életminőségének javítása, ebből a célból is hozták létre az alapítvány nagyváradi székhelyét, ahol ingyenes vizsgálatokat igényelhetnek a rászorulók. Dr. Mărginean Emil, a megyei korház fül-orr gégészeti osztályának vezetője elmondta, hogy Bihar megyében az átlagosnál is több hallásérültet jegyeznek. Az esemény végén az alapítvány munkatársai kivizsgálták és felhelyezték a hallássérülteknek a hallókészüléket. Az 1973-ban William F. Austin által alapított, amerikai székhelyű alapítvány jóvoltából Romániában több ezren jutottak már hallókészülékhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!