Futballklubot vegyenek!

Futballklubot vegyenek!
A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kedden immár a harmadik alkalommal tette közzé a Bihar FC labdarúgóklub részvényeinek eladására vonatkozó szándékát.

A klub székhelyén (Nagyvárad, Iosif Vulcan utca 11. szám) az érdeklődők két alkalommal korábban beszerezhették a klubról szóló teljes dossziét, ám potenciális vásárlóra máig sem találtak. A Polgármesteri Hivatal most úgy döntött, hároméves (36 hónapos) részletre is eladó a klub. – Az eladásra kínált csomaghoz tartoznak a Polgármesteri Hivatal birtokában levő részvények (67,02 százalék), az Electrocentrale Kereskedelmi Társaság (9 százalék) és Városi Utak Részvénytársaság (1,25 százalék) tulajdonában levő részvények – mondta Eduard Florea, a Hivatal gazdasági igazgatója.

Kerestetik az új tulajdonos

– A részvények megvásárlásával 77,50 százalékos tulajdonjogot szerezhetne a beruházó, míg a részvények fennmaradó 22,50 százaléka a Bihar Megyei Tanács birtokában van. Az árajánlat részvényenként 81,84 lej, az egész csomag ára 6.714.478 lej. – Az árajánlathoz tartozik a Bihar FC márkanév átadása és a Városi stadion fejlesztésére szánt összeg (12 millió lej), illetve a stadion haszonbérbe adása a klub székhelyével együtt. „Minderre hároméves részletfizetést is elfogadunk” – pontosított még Florea igazgató.

Lévay Sándor