Fürkésző elemista diákok

Fürkésző elemista diákok
Nagyvárad – Szombat délelőtt a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban bonyolították le a Diákokért Egyesület által második alkalommal meghirdetett Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny második fordulóját.

 

Krasznai Tünde és Perecz-Simó Annamária főszervezők az Erdély Online-nak elmondták: összesen hét megyében zajlik egyidőben a megmérettetés, Biharban 175 elemista diák jutott a vetélkedő ezen szakaszába. A havazás miatt azonban a program egy kicsit módosult, így csak a váradiak töltötték ki szombaton a feladatlapokat, a vidéki körzetekben (Nagyszalonta, Diószeg, Érmihályfalva és Margitta) pedig hétfőre halasztották a versenyt. A megyeközi döntőt április 28-án fogják megszervezni Nagyváradon, megyénként minden évfolyamról a két legjobb teljesítményt nyújtó gyermek jut a fináléba, kivételt csupán Bihar képez annak köszönhetően, hogy házigazda, így megyénket három-három tanuló fogja képviselni. Addigra egyébként a vetélkedő indulója is elkészül, melyre dalszövegíró pályázatot írtak ki. A díjak elektronikus cikkek, könyvajándékok, édesség, bögrék lesznek, illetve természetesen részvételi oklevelet is kap majd mindenki.

Különben a második fordulóban tollbamondás és különböző nyelvtani feladatoknak a megoldása szerepelt „a napirendi pontok közt”, a tantervnek megfelelően. Az eredményhirdetés február végére várható, a továbbjutók névsorát a www.diakokert.ro honlapot lehet majd böngészni. A verseny támogatói: a Városi Tanács, Pető Csilla RMDSZ-es parlamenti képviselő, valamint magáncégek.

 

 

Ciucur Losonczi Antonius