Furfangos készülékek rendelhetők

Furfangos készülékek rendelhetők
Bihar megye – Fogyatékosoknak való készülékek érkeztek a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséghez, többek között erről esett szó tegnap.

Optikai jelzőkészülék, mely telefonhoz és csengőhöz kapcsolható; telefon, amely a szokásosnál sokkal jobban felerősíti a hangot; egy táblácska, mellyel a fogyatékos beszélhet – azaz közlendők széles skáláját tartalmazza, s ezeket szóban „mondja el”. Van még többek között alternatív számítógép billentyűzet és csúszásgátló golyóstoll, továbbá hordozható feljáró tolókocsival közlekedőknek.
Lesz bemutató
A termékeket Adriana Tent, a Bihar megyei Fogyatékosok Tanácsadó Központjának vezetője mutatta meg. Kedden érkeztek Nagyváradra, s megrendelhetők az ügynökségen keresztül, áruk viszonylag alacsony, tudtuk meg. Az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szerződést kötött egy amerikai céggel zeknek a felszereléseknek a hazai forgalmazására vonatkozóan, tudtuk meg. A helyi ügynökség augusztus végén mutatja majd be magánszemélyeknek, valamit alapítványoknak és cégeknek a megrendelhető alkalmatosságokat.
Állásbörzék
Dorel Draghici, az ügynökség vezetője arról is beszámolt a tegnapi sajtótájkoztatón: az egyetemistáknak szervezett júniusi állásbörze nyomán 61 diák sikerült nyári munkához jusson, közülük 18-at a nagyváradi Continental szálló alkalmazott a vakáció idejére. A romáknak szervezett állásbörzén viszont mindössze huszan vettek részt és közülük kilencen jutottak munkához.