Függetlenként indul az európai parlamenti választásokon egy, a fogyatékkal élő gyerekek jogaiért küzdő emberjogi aktivista

Függetlenként indul az európai parlamenti választásokon egy, a fogyatékkal élő gyerekek jogaiért küzdő emberjogi aktivista
Függetlenként indul az európai parlamenti választásokon Maria Mădălina Turza, a fogyatékkal élő gyerekek jogaiért küzdő emberjogi aktivista, a fogyatékkal élő gyermekek jogait védő európai központ (CEDCD) elnöke.

‘Miután tíz éve végtelen csatákat vívok a fogyatékkal élő gyerekek jogaiért a minket körbevevő közömbösség falaival, rájöttem, hogy az idő nem áll meg, gyerekeink lassan felnőttek lesznek. Egy újabb elveszett generáció. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a fogyatékkal élő gyerekek szüleinek és azoknak az embereknek a támogatásával, akik hisznek a társadalmi igazságosságban, függetlenként indulok az európai parlamenti választásokon’ – nyilatkozta Turza.

Meglátása szerint jelenleg nincs átfogó európai szabályozás a fogyatékkal élők jogait illetően, és ez jól tükröződik a fogyatékkal élő gyerekek iskolaelhagyására és a felnőttek munkaerő-piaci helyzetére vonatkozó statisztikai adatokban.

Képviselői munkáját kiterjesztené minden hátrányos helyzetben lévő, diszkriminációnak kitett társadalmi kategóriára.

Maria Mădălina Turza egy fogyatékkal élő kislány édesanyja, fogyatékkal élő gyerekek jogaiért küzdő emberjogi aktivista, aki egyetemi oklevelét a Bukaresti Egyetem politikatudományok szakán szerezte, a minnesotai (Egyesült Államok) egyetemen mesterizett pszichopedagógiából, több emberi jogokról szóló egyetem utáni tanfolyamot végzett el. 2016-2017-ben elnyerte az Egyesült Államok külügyminisztériuma által meghirdetett Fulbright-Humphrey hallgatói ösztöndíjat az emberi jogok és az inkluzív pedagógia területén.

www.agerpres.ro